El nen de sis anys d'Olot malalt de diftèria va morir la matinada de divendres a dissabte, a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, després de 27 dies d'ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI) Pediàtriques. La malaltia se li va diagnosticar el 30 de maig i el menor no va poder superar el dany que li va causar als òrgans vitals. Dilluns al matí, es va celebrar un funeral multitudinari a l'església de Sant Esteve d'Olot, per tal d'acomiadar l'infant.

El nen, que no estava vacunat, va perdre la vida pels voltants de les 4 de la matinada de dissabte. El menor havia rebut un tractament d'antibiòtics i d'antitoxines que es va haver d'importar de Rússia. Després de la seva defunció, els pares van autoritzar l'autòpsia, el resultat de la qual encara no ha transcendit.

L'hospital Vall d'Hebron va ser el primer a confirmar la mort de l'infant i, hores més tard, els seus responsables mèdics van comparèixer al costat del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz. Aquest va lamentar la seva defunció i, adreçantse a les persones reticents a vacunar els seus fills, va considerar «enormement trist que en un país desenvolupat com el nostre s'hagi produït un cas com aquest».

Aquest ha estat el primer cas de diftèria diagnosticat a Catalunya des de fa 32 anys i a l'Estat des d'en feia 28.