L´Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) assegura que a partir de demà les temperatures superaran els 40 graus. En el cas de la província de Girona, les zones on més es notarà aquesta pujada dels registres màxims seran les de l´interior de la demarcació. La situació es preveu que s´allargui durant gran part de la setmana que ve quan les temperatures diürnes aniran en augment.

Per altra banda, les temperatures nocturnes també pujaran a poc a poc durant els propers dies i de fet, hi haurà nits que no es podrà dormir perquè les temperatures mínimes no baixaran dels 22 graus. Aquesta situació durarà almenys fins dimecres vinent tot i que segons la previsió de l´Aemet, la situació encara es podria allargar uns dies més.

Els dies de més calor seran ­entre diumenge i dimarts. Ahir i avui les màximes han baixat un parell de graus. Amb tot, a la capital del Pla de l´Estany, a Banyoles ahir es va arribar de nou als 35 graus. A Girona ciutat gairebé es va assolir aquest registre màxim, igual que a Vilablareix i Fornells de la Selva.

A la resta de comarques de la província els registres van superar els 33 graus en la seva majoria.

Protecció Civil manté l´alt risc d´incendi a les comarques de l´Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Selva. A més, des de l´ens de la Generalitat es recomana a la ciutadania que s´informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures, i es demana que es prengui especial cura de les persones més vulnerables a la calor.