El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha congelat el preu màxim del servei de menjador escolar per tercer curs consecutiu i l'ha tornat a fixar en 6,20 euros per alumne i dia. Aquesta xifra pot pujar fins als 6,80 euros per a estudiants que només hi mengin de manera esporàdica i que no disposin de beca menjador.

La resolució amb els preus per al proper curs 2015-2016, que començarà el dilluns 14 de setembre, es va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Els 6,20 euros que Ensenyament ha establert com a preu màxim inclou l'IVA i, a més de l'àpat, cobreix l'atenció de l'alumnat tant durant el servei de menjador com entre l'acabament de les classes matinals i l'inici de les de la tarda -amb una durada màxima de dues hores i trenta minuts.

La Conselleria d'Ensenyament també informa que, amb la prèvia autorització dels Serveis Territorials, el preu es pot augmentar en centres d'educació especial o d'escoles rurals que tinguin un nombre reduït d'usuaris del servei de menjador.

Sol·licitud de beques

D'altra banda, el Departament que dirigeix la consellera Irene Rigau també ha establert que l'ajuda individual de menjador escolar serà de 6,20 euros. L'alumnat que ha de desplaçar-se fora del seu municipi per tal de cursar algun estudi de l'etapa obligatòria i, per tant, es veu forçat a dinar fora de casa té dret a sol·licitar aquesta beca.