L'Ajuntament de Porqueres ha reduït prop de 20.000 euros la despesa en retribucions dels seus càrrecs electes respecte al mandat anterior, segons va informar ahir l'alcalde, Francesc Castañer. La seva formació, Independents de Porqueres, va obtenir 8 regidors; mentre que a l'oposició hi ha CiU, amb 3 representants.

En un ple extraordinari celebrat ahir al migdia, el consistori va acordar una retribució de 22.400 euros bruts anuals -1.600 de mensuals- per a l'alcalde i per a la primera tinent d'alcalde, Elisa Teixidor; el primer, té una dedicació del 50% i la segona del 75%.

La resta de regidors cobraran per assistència als plens municipals -130 euros i amb un màxim de 12 anuals-, a les juntes de govern -100 € per 22 a l'any, com a molt-, a les comissions de delegats -90 € per 43-, a la comissió especial de comptes -50 € per una sessió. I pel que fa als grups polítics municipals, tindran una dotació anual de 360 euros, a la qual s'afegirà una aportació de 72 € per regidor.

L'equip de govern s'ha estructurat en una àrea per a cadascun dels seus vuit integrants perquè, tal com va remarcar Castañer, «hem volgut potenciar que tots tinguin un pes específic». L'altre canvi que va destacar el batlle és que s'han reduït el nombre de dedicacions i abaixat les retribucions.

A més de ser primera tinent d'alcalde, Elisa Teixidor assumeix les regidories d'Administració, Cultura, Ensenyament i Participació. Enric Silva és regidor de Serveis i Vies públiques. Ferran Vivar ho és d'Esports, com també tercer tinent d'alcalde. Joel Burch, de Joventut i Festes. Jordi Burch, de Medi Ambient. Marta Alberni, a més de segona tinent d'alcalde, és regidora d'Hisenda i Promoció econòmica. I per últim, Rosa de la Cueva de Salut i Benestar social.