L'onada de calor va deixar ahir una treva als municipis gironins. La raó és que la jornada va comptar amb la presència de núvols, que es va combinar amb el vent. Tot plegat va suposar que el sol no dominés el cel de la demarcació de Girona i que, per tant, la temperatura registrés una caiguda. La diferència va ser evident, sobretot, entre les màximes. El cas és que en només amb un dia de diferència, es va produir una baixada de les màximes de fins a 10 graus.

Entre les poblacions gironines que van tenir ahir una caiguda més dràstica de les temperatures, s'hi van situar els municipis de les zones d'alta muntanya, com ara les comarques de la Garrotxa i del Ripollès. Per exemple, la màxima de la Vall d'en Bas va ser dimarts de 38,9 graus i ahir va descendir a 29,7 graus. Pel que fa a Sant Pau de Segúries, va registrar dimarts una màxima de 36,5 graus i ahir de 26,9 graus de temperatura.

La caiguda va ser menys accentuada a l'Alt i al Baix Empordà, amb menys de cinc graus de diferència. Això es va produir a la Bisbal d'Empordà, que va registrar dimarts una màxima de 35,3 graus i ahir de 31,9 graus. La màxima de Cruïlles i Monells es va situar dimarts a 35,7 graus i ahir va baixar a 32 graus. Pel que fa a Espolla, va tenir una màxima dimarts de 35,6 graus i ahir de 30,8 graus.

Vent i rècord històric

Altres diferències es van produir al Gironès, on Vilablareix va passar dels 38,2 graus de màxima de dimarts als 33,1 d'ahir i Girona dels 38,4 graus de dimarts als 32 d'ahir. A part dels núvols, un dels factors de la caiguda de temperatures va ser el vent, que es va fer notar a diversos municipis gironins. La ratxa de vent més elevada es va registrar a Portbou i va superar els 90 quilòmetres per hora. També ahir, la delegació de Catalunya de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) va explicar que el passat diumenge l'estació de l'aeroport de Girona va assolir el seu rècord històric, amb 41,3 graus de temperatura màxima. Aquesta dada va superar en una dècima la màxima absoluta de l'estació, registrada l'agost del 2003.