Després que el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) deixés caure el Fòrum Corredoria d'Assegurances SLU per entregar-li la seva cartera de clients a Medicorasse, encara quedava pendent el serrell del personal. El president de la institució, Josep Vilaplana, va optar dijous per tornar a pagar dues indemnitzacions que sumaven 30.000 euros (10.000 euros a la directora del Fòrum i 20.000 a la tècnic). I ja són quatre les persones que el COMG ha acomiadat aquest any.

El pagament de les indemnitzacions també evitarà que Vilaplana hagi de passar pels jutjats ja que la treballadora que el va denunciar per coaccions -l'hauria amenaçada amb despatxar-la si feia públic que el gerent l'assetjava sexualment de forma verbal- també retirarà la denúncia, com a part de l'acord que ha facilitat pactar un comiat improcedent. A aquestes indemnitzacions s'hi han de sumar les que ja va pagar el COMG el passat mes d'abril al gerent de l'organisme i a la treballadora que va demandar-lo per l'assetjament a qui sotmetia. En total, gairebé 60.000 euros que s'han desemborsat en tan sols quatre mesos.

És aquest afer de l'assetjament i l'entrada en escena de Medicorasse el que ha permès a Vilaplana liquidiar la corredoria del COMG i desfer-se de tota la plantilla que la integrava, tot i que ell assegura que la seva idea era que els empleats del Fòrum s'integressin a Medicorasse, si bé admet que no estava previst que realitzessin les mateixes tasques que estaven desenvolupant actualment.

La nova corredoria

Paral·lelament a la qüestió de l'assetjament, el president del COMG s'estava reunint amb Medicorasse per acordar el traspàs de la cartera de clients del Fòrum Corredoria, materialitzat el passat mes de juny.

El desembarcament de Medicorasse al COMG s'estava gestant des de feia temps -les reunions van començar el desembre de 2014 i van seguir al llarg de 2015. Segons ha pogut saber Diari de Girona, la proposta passava per establir un contracte de col·laboració entre el Fòrum i Medicorasse perquè aquest darrer es quedés en propietat la cartera d'assegurats a canvi de pagar un percentatge al COMG.

En la pràctica, això suposava deixar el Fòrum sense utilitat malgrat ser una estructura que estava donant beneficis (28.391,49 euros el 2013 i 19.591,10 euros el 2014) tot i que no se l'estava dotant del personal necessari. Tampoc s'ha de predre de vista que el 2007, quan es va crear el Fòrum, el COMG va aconseguir que un jutge ordenés a Medicorasse tornar-li la cartera de clients.

Els serveis del Fòrum no se centraven únicament en els 2.700 metges col·legiats sinó que s'extenien als col·lectius d'infermers, veterinaris o fisioterapeutes, fent augmentar d'aquesta manera les possibilitats de negoci. Tot i això, Vilaplana considerava necessari sacrificar el Fòrum a favor de Medicorasse "perquè la corredoria estava estancada" i nega que hi hagi una agenda oculta darrere aquest fet ni que tingui a veure amb el fet que pugui entrar dins el consell d'administració, com els presidents dels col·legis de Tarragona, Lleida, Balears o Castelló.