Els Mossos d´Esquadra van detenir els dies 8 i 9 de juliol, quatre homes, d´entre 22 i 38 anys, de nacionalitat armènia, francesa i espanyola, veïns de Perpinyà, Argeles-Sur-Mer, Bourges i Palafrugell, els tres primers com a presumptes autors d´un delicte contra la seguretat del trànsit i el quart com a presumpte autor d´un delicte de robatori i furt d´ús de vehicle.

El primer dels fets va ocórrer a quarts d´una del migdia del dia 8 de juliol, quan els mossos van ser requerits per una dotació de la Policia Nacional per tal d´adreçar-se a la N-II, punt quilomètric 762 de la població Pont de Molins (Alt Empordà), ja que havien aturat un conductor que no presentava permís de conduir.

Una patrulla es va adreçar i va comprovar que el conductor no havia obtingut mai el permís de conduir. Per aquest motiu, els mossos el va detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit.

El segon i el tercer fet van passar a quarts d´una de la matinada del dia 9, durant un control d´alcoholèmia que s´havia muntat al punt quilomètric 774.4 de la carretera de N-II, dins el terme municipal de la Jonquera. Durant el dispositiu van aturar a dos vehicles, els conductors dels quals van donar positiu en la prova d´alcoholèmia.

Un dels conductors va donar 0.95 mg/l i l´altre 0.70 mg/l en aire expirat. Atès a l´alta taxa d´alcohol els agents van detenir els dos homes per un delicte contra la seguretat del trànsit.

L´últim fet va ocórrer el mateix dia 9, a quarts de quatre de la matinada, a la carretera C-3, punt quilomètric 337.5, al terme municipal de Regencós, on una patrulla de trànsit va aturar una furgoneta amb tres ocupants.

En fer les comprovacions de la documentació, els mossos van constatar que es tractava d´un vehicle que constava sostret des del dia 7 de juliol a la localitat de Calella de Palafrugell (Baix Empordà).

A l´interior de la furgoneta es van trobar diverses eines que també constaven com a sostretes.

Els mossos van detenir el conductor del vehicle com a presumpte autor d´un delicte de robatori i/o furt d´ús de vehicle.

Els detinguts, van passar a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i La Bisbal d´Empordà, els quals els van deixar en llibertat amb càrrecs.