Els mossos han denunciat el conductor d'un autobús que circulava per l'autopista AP-7 arrossegant un remolc amb 4 tones de sobrepès. Els agents van localitzar el vehicle a l'alçada de Sils. El sobrepès del remolc feia oscil·lar l'autocar, que envaïa constantment l'altre carril. Per això, els agents van aturar-lo per comprovar-ne la càrrega. El registre de la bàscula no va deixar lloc a dubtes. El remolc superava amb escreix el límit permès: pesava 7,4 tones quan no podia superar les 3 i mitja. Els mossos van denunciar el conductor i van immobilitzar l'autobús a l'estació de Girona. No el van deixar marxar fins que l'empresa va abonar 2.940 euros de multa i va alleugerir la càrrega del remolc.

Els fets van tenir lloc aquest dilluns passat a primera hora del matí. Cap a dos quarts de nou, una patrulla de trànsit que circulava en sentit sud per l'AP-7 va veure un autobús que envaïa constantment l'altre carril a l'alçada de Sils (Selva). El vehicle arrossegava un remolc, que anava sobrecarregat, i això feia desequilibrar l'autocar.

Els agents van aturar el vehicle i, després de comprovar que el remolc portava sobrepès, van fer-lo anar fins a una bàscula autoritzada. El registre que va sortir va confirmar de ple les seves sospites. El remolc pesava en total 7.440 quilos, quan en realitat no podia passar dels 3.500 (el límit màxim permès). És a dir, que la diferència de pes doblava la fixada per llei.

Per això, els Mossos d'Esquadra van fer anar l'autobús fins a l'estació de Girona i el van immobilitzar. Al vehicle hi anaven 46 persones. Els mossos van denunciar el conductor, un home marroquí, per tres infraccions administratives: circular amb excés de pes al remolc, no portar-ne la documentació i conduir de manera negligent.

L'autocar va estar-se hores al lloc. De fet, no se'n va poder moure fins a primera hora de la tarda. Els mossos li van deixar continuar el trajecte un cop l'empresa propietària va abonar 2.940 euros per les diferents denúncies i va alleugerir la carrega del remolc. Per fer-ho, l'empresa va contractar dues furgonetes, que van repartir-se les més de 3 tones d'excés de pes que tenia el remolc.