La Guàrdia Civil en coordinació amb la Policia Local dóna per desarticulat un grup criminal que es dedicava a fabricar i distribuir droga a Lloret de Mar. A més, en aquesta última fase de l'Operació Escamarlà -iniciada al maig-, els agents han detingut dues persones i a més, van descobrir dos nous laboratoris de substàncies estupefaents. Els policies van comissar 224 grams de cocaïna, 13 quilos de pol·len d'haixix, 4,5 quilos de marihuana, quatre quilos de metamfetamina i 762 grams de cristall. Tot a punt per a la seva distribució com també el material per emmagatzemar-lo.

El desmantellament dels dos nous laboratoris de substàncies estupefaents es va fer el 30 de juny i el 10 de juliol i les detencions són fruit de la continuació de l'anomenada Operació Escamarlà. La primera fase d'exploració es va dur a terme al maig i llavors ja es van arrestar quatre persones i la policia va descobrir dos laboratoris de fabricació de droga.

Arran d'aquests fets, els agents de la Guàrdia Civil amb el suport dels Policia Locals de Lloret, van continuar la investigació i van arribar a la conclusió que podien existir més espais de Lloret de Mar on aquesta organització podria tenir instal·lats més laboratoris de fabricació i transformació de substàncies il·legals. Per tot això, van incrementar la vigilància sobre diferents persones de l'entorn de l'organització i van poder comprovar que tenien diversos trasters allunyats dels seus domicilis.

Davant les evidències, el 30 de juny els agents dels dos cossos policials després fer una detenció d'una persona propera a l'organització van escorcollar un dels trasters. Hi van trobar un quilo de metamfetamina i a més, hi van localitzar molt material per guardar i distribuir droga. Això va fer sospitar els agents que l'organització podria disposar d'altres llocs per guardar i fabricar la majoria de les drogues.

Les investigacions van donar el seu fruit i el 10 de juliol van arrestar un altre home relacionat amb un altre traster de Lloret. Després d'aconseguir el permís del jutge, van entrar al local i hi van descobrir una gran quantitat i varietat de substàncies estupefaents, entre les quals 224 grams de cocaïna, 13 quilos de pol·len d'haixix, 4,5 quilos de marihuana, tres quilos de metamfetamina i 762 grams de cristall. Tot apunt per distribuir.

Amb aquestes últimes actuacions la Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar donen per desarticulat un grup criminal, que consideren que és el més important de la zona perquè distribuïa substàncies estupefaents en totes les zones d'oci de Lloret de Mar i altres localitats de la província.

Durant tota l'operació, els agents han comissat 2,3 quilos de cocaïna, 4,4 quilos de metanfetamina, 13 quilos de pol·len d'haixix, i 4,5 quilos de marihuana, així com material per a l'emmagatzematge i tall de les substàncies.

Droga després d'una baralla

A Banyoles, en una altra actuació policial, aquest dilluns i dimarts, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra arran d'una baralla van descobrir un domicili on s'emmagatzemava droga. Van detenir també dos homes, de 35 i 41 anys, nacionalitat marroquina i veïns de Banyoles com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Els fets van ocórrer el vespre de dilluns al carrer Valls de Banyoles on agents de la Policia Local de Banyoles i dels Mossos d'Esquadra van ser requerits ja que s'havia produït una baralla. En arribar al lloc dels fets, els policies van trobar una persona que deia que havia estat agredida per uns nois i que un d'ells vivia al carrer Sant Antoni de Banyoles.

Els agents s'hi van dirigir i, una vegada dins de l'immoble, van veure una persona que fugia escales amunt portant diverses bosses. Els agents van seguir-lo i el van enxampar a la teulada exterior de l'edifici. En obrir les bosses els policies van comprovar que portava quatre bossetes de marihuana amb un pes total de 37,05 grams, un gla d'haixix i una dosi de cocaïna de 1,7 grams. Per això, els agents van detenir l'home, de 41 anys i nacionalitat marroquina, i també el segon inquilí, de 35 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

En baixar-los de l'habitatge, els policies van observar que dins del domicili hi podria haver més droga, per això van demanar al jutge permís per fer una entrada i escorcoll. L'endemà, els Mossos van poder escorcollar l'habitatge i també dos turismes.

En aquesta ocasió van trobar 55,3 grams de cocaïna, 1,432 kilograms d'haixix, 60 grams de marihuana, una substància estupefaent pendent d'anàlisi en dues tauletes de 10 centímetres i amb un pes d'un quilo i mig, cinc balances de precisió, una premsa hidràulica i 390 euros en efectiu. Els detinguts passaran avui a disposició judicial a Girona.