La nena de 13 anys que va morir divendres a la tarda després de rebre l'impacte d'un llamp a Campelles, a la comarca del Ripollès, es trobava a poca distància del refugi. Segons va explicar l'alcalde de Campelles, Joan Dordas, aquest tràgic incident s'hauria produït després que la nena s'allunyés del grup per anar a fer les seves necessitats a la vora de tres pins. Una tanca electrificada per guardar les vaques -inicialment s'havia parlat d'una creu de ferro, tot i que en realitat estaria a 300 metres del lloc- hauria atret la descàrrega del llamp; així, de retruc hauria impactat en la menor.

Dordas va detallar que la menor morta és veïna de Barcelona i que formava part d'un grup de colònies que estava de pas per Campelles. Segons sembla, un dels monitors tenia casa a la població i hi havia la intenció de passar la nit al garatge de l'immoble. Quan va succeir aquest incident, dues altres persones es trobaven a prop de la nena i haurien hagut de córrer, perquè no els impactés també la descàrrega elèctrica. Els serveis d'emergències van activar-se ràpidament, malgrat que en arribar-hi no van poder fer res per salvar la vida de la menor.

Mostra de condol

Ahir mateix, el director general de Joventut, Toni Reig, va voler mostrar el condol en nom de la Generalitat per la mort de la nena. Així, Reig va transmetre "el més sentit condol a família i amics de la víctima". També a l'entitat organitzadora de l'activitat i va fer un reconeixement tant a "la reacció" com a "bona actuació dels monitors". En el comunicat, el Govern català va considerar com a "accident" aquest succés.

Pel que fa a les morts per llamps, es calcula que durant els últims 15 anys un total de sis persones -arreu de Catalunya- han perdut la vida per diferents casos de descàrregues elèctriques.