Tres projectes d'educació en valors del Centre d'Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll i dels instituts Olivar Gran de Figueres i Montilivi de Girona són finalistes autonòmics del Premi a l'Acció Magistral 2015. Hi ha tres finalistes més, que són de Flix (Tarragona), Lleida i Vilassar de Mar. Els premis són de 4.00o € per als docents autors del projecte i la mateixa quantitat per al centre.

«Va d'Art» és el projecte del CEE Ramon Suriñach, basat en l'expressió plàstica, l'art i la creativitat per potenciar la comunicació de l'alumnat amb discapacitat i millorar la inclusió social.

«Les maletes de l'exili» és la proposta de l'Olivar Gran, centrada en la memòria històrica i realitzada per estudiants de quart curs d'ESO, amb motiu dels 70 anys de l'alliberament dels camps de concentració i extermini nazis.

Pel que fa al projecte del Montilivi, es tracta de «Cantata per a la pau», que ha fet amb els instituts La Miquela de Bescanó, Narcís Monturiol de Figueres, Vives de Girona, Bosc de la Coma d'Olot, Olivar Gran de Figueres, de Llagostera, de Cassà, de Sant Gregori, Josep Cambó de Verges, Rafael Campalans d'Anglès, Vallvera, Salvador Espriu, la secció de Secundària de Caldes i col·legi Vilagran de Salt, l'institut-escola de Lloret de Mar, el col·legi Pompeu Fabra de Salt i l'institut Jaume Callís de Vic. La finalitat és treballar la integració a través de l'educació en valors.

La Fundació d'Ajuda a la Drogoadicció (FAD), la Comissió Espanyola de Cooperació amb la Unesco i BBVA convoquen aquests guardons, que a Catalunya ho fan amb Ensenyament.