Un nou episodi de tempestes va descarregar durant la tarda sobre la província de Girona. La població de l'Alt Empordà, Darnius, és on van caure més litres, un total de 91,1. Aquesta pluja va anar acompanyada en molts indrets d'aparell elèctric i se'n van veure de molt impactants com els que van caure sobre el disseminat del Pujarnol, a Porqueres com es pot observar a la imatge.

La resta de precipitacions més destacades van caure a Molló, on es van registrar 30,3 litres per metre quadrat; a Banyoles amb 37,2 litres i a Castelló d'Empúries amb 22,8 litres. Amb tot però moltes de les comarques de Girona van veure pluja i és que aquestes tardes de la segona quinzena de juliol s'estan convertint en tardes de tempestes, com les que habitualment es poden detectar durant el mes d'agost.

Les temperatures ahir van escalar també sobretot fins al migdia. A?Girona ciutat, per exemple, es van assolir els 35,3 graus i també a Banyoles es va arribar als 35 graus de màxima. En canvi arran de costa es van superar per molt poc els 30 graus. A?Portbou es va arribar a 29,6 graus, a Roses a 29,3 i al Baix Empordà en canvi, a Platja d'Aro es va arribar a 30 graus.?En canvi, en zones del Pirineu com a Das es va arribar a 30,6 graus.

Més pluja per a avui

Les precipitacions està previst que també s'instal·lin avui sobre les comarques gironines durant tot el dia. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, puntualment fortes, i podran anar acompanyades localment de tempesta. Amb tot, però, acumularan quantitats poc abundants i localment abundants -(fins a 50 litres en 24 hores).

Pel que fa a les temperatures, està previst que les mínimes se situïn entre 19 i 24 graus al litoral i a la resta de sectors de la província de Girona hi haurà entre 15 i 20 graus. Per altra banda, per a avui hi ha instal·lat un avís per fort onatge a la Costa Brava que segons el Meteocat pot portar onades superiors als 2,5 metres a l'Alt i el Baix Empordà entre les set del matí fins a les set del vespre, tot i que hi haurà mar de fons per tota la costa gironina.