Tot apunta que Anna Caula, directiva i exentrenadora de l'Uni Girona, serà la número dos de la llista de Junts pel Sí de la demarcació de Girona. Malgrat que ahir encara faltava la confirmació definitiva, des de CDC i ERC es va admetre que Caula és l'aposta per ocupar el segon lloc de la candidatura unitària de Girona. CDC és qui ha fet la proposta de Caula com a número dos i el president de la federació regional d'ERC de Girona, David Mascort, va avançar que la formació republicana avala la candidata. De moment, Caula va preferir ahir no fer cap valoració per no «precipitar-se».

Tot i això, avui mateix està previst que es faci oficial el nomenament de Caula a la segona posició de la llista de Junts pel Sí. En cas de ser així, la designació de la número dos es produiria cinc dies després que es confirmés Lluís Llach com a número u de la candidatura unitària de la demarcació de Girona. Pel que fa a Caula, va ser entrenadora del primer equip femení de l'Uni Girona durant sis temporades, fins a l'any passat. Des de llavors és directiva del club. De fet, l'Uni Girona va ser notícia les darreres setmanes perquè la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va decidir que l'equip havia de jugar la prèvia de l'Eurolliga, tot i haver estat campió de la Lliga Femenina espanyola. Al final, la FEB va rectificar la seva decisió.

Per tant, amb Caula que es perfila com a número dos de Junts pel Sí de Girona, aquesta candidatura unitària gairebé ja ha definit els quatre primers llocs de la llista. La incertesa segueix en la tercera posició. Aquest lloc, que correspon a CDC, es debat entre l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el conseller de Territori, Santi Vila. Ara bé, tot apunta que, en principi, Puigdemont serà l'escollit.

La resta de posicions

Pel que fa al quart lloc de Junts pel Sí de Girona, tal com es va comunicar aquest cap de setmana, serà per a la secretària d'UGT de la demarcació, Dolors Bassa. Es tracta d'una proposta d'ERC, que també ha decidit la resta de posicions que li corresponen de la candidatura. La formació republicana ha optat pels diputats Roger Torrent i Sergi Sabrià per als següents llocs de Junts pel Sí de la demarcació de Girona que pertoquen a ERC, mentre que CDC encara ha d'anunciar les seves apostes per a la llista.