Els sis primers detinguts durant la macrooperació contra el tràfic de drogues a la província de Girona i al Prat del Llobregat es troben en llibertat provisional, no podran sortir del país i s'hauran de presentar al jutjat cada quinze dies. Dels 26 arrestats durant l'operatiu policial en el qual van participar 300 agents, ahir deu més havien de declarar davant la titular del Jutjat d'instrucció 4 de Girona i la resta -deu- ho faran avui.

Dels que declaraven ahir, en ser un cas sota secret de sumari, en tancar l'edició encara es desconeixia si havien quedat en llibertat o la jutge els havia fet ingressar a presó provisional. Davant dels jutjats de Girona ahir el matí hi havia una forta presència policial amb agents dels antiavalots i els seus vehicles.

Els que van declarar i es troben el llibertat serien els detinguts a la comarca de la Selva, és a dir, persones que van ser detingudes a Blanes, Sils, Maçanet i també al Prat del Llobregat.

Armes i diners

El cas es troba sota secret de sumari però s'ha conegut que durant els escorcolls que es van fer durant el dimarts en set municipis gironins i sobretot a la Font de la Pólvora es van trobar comissar diners i armes. A banda de diverses substàncies estupefaents.

Un macrooperatiu policial contra el tràfic de drogues va desenvolupar-se dimarts des de les cinc de la matinada en set municipis de la Selva i el Gironès i al Prat de Llobregat va acabar amb una trentena de detinguts. Tenia com a objectiu desmantellar una xarxa de distribució de droga amb centre al barri de la Font de la Pólvora de Girona.

La investigació va arrencar fa prop de mig any per part de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos i la Unitat d'Investigació de Girona. A la capital es va focalitzar tot l'operatiu al barri de la Font de la Pólvora, una zona on sovint es porten a terme aquest tipus d'actuacions. S'hi va desplegar molta presència i es van fer almenys cinc detinguts en aquesta zona de Girona.

El macrooperatiu policial tenia com a objectiu desmantellar un clan que distribuïa droga a la província. Les substàncies estupefaents que proveïen principalment són la cocaïna i l'heroïna, segons fonts del cas.

A la resta de municipis del Gironès i la Selva es van fer més detencions i escorcolls. A Quart, els Mossos d'Esquadra van anar de matinada en una casa del poble, on van arrestar un matrimoni. Segons fonts policials, l'home seria el cap de la xarxa de distribució de droga i la Font de la Pólvora seria el centre de venda i on es dirigien els possibles compradors de substàncies estupefaents.

L'operatiu està dirigit pel jutjat d'instrucció número 4 de Girona. Està previst que avui la resta dels deu detinguts passin a declarar davant la jutgessa. El cas es manté encara sota secret de sumari.