L'entramat del qual formaven part els prostíbuls Paradise de la Jonquera i l'Eclipse de Mont-ras va amagar més de 400 milions del negoci de la prostitució. La Policia Nacional i l'Agència Tributària en el marc de l'anomenada operació Pompeia han desmantellat cinc organitzacions criminals que explotaven prostíbuls de tot l'Estat. Havien arribat a defraudar 117 milions d'euros blanquejant el que aconseguien dels seus negocis de prostitució.

Tota la xarxa girava entorn d'una societat de Guipúscoa que els agents investigaven des de feia cinc anys. Van decidir fer explotar l'operació a finals de juny, quan la policia -hi van participar agents de Girona- va escorcollar el macroprostíbul de la Jonquera, el de Mont-ras i el domicili del seu propietari. A la província es van detenir sis persones. Entre elles el propietari d'ambdós bordells, José Moreno, que va ingressar a la presó però un recurs del seu advocat va permetre-li sortir en llibertat provisional però segueix imputat pels fets. La resta dels detinguts són un comptable de l'organització, dos encarregats de l'Eclipse i dos del Paradise. Tots van quedar imputats per delictes d'organització criminal, frau a Hisenda, un de prostitució i un altre per atemptar contra els drets dels treballadors. Durant l'operació es van escorcollar 14 clubs i 21 domicilis i es van arrestar 66 persones.

Tota la investigació va iniciar-se el 2010 quan van començar a investigar un dels implicats que ostentava molts signes de riquesa generats pel frau fiscal i blanqueig. Els agents de seguida van trobar vincles amb la societat de Sant Sebastià a la qual els investigadors han acabat atribuint el paper de facilitadora en l'entramat, mitjançant la posada a disposició dels clubs d'un tipus de caixers que s'utilitzaven per al frau i blanqueig. Uns distribuïdors de diners que servien per amagar els pagaments amb targeta de crèdit en els clubs. A?tot això, el 2013 s'hi va sumar una investigació sobre explotació sexual de la Policia Nacional.

Els agents van descobrir el modus operandi: els clients dels clubs havien d'abonar els serveis sexuals amb targeta, utilitzant els caixers del club i els pagaments carregats a les targetes, que incloïen una comissió del 10% que després es repartien entre els clubs i la societat. La major part dels diners s'ingressaven en comptes i els apoderats dels clubs els retiraven a través d'empreses vinculades a l'entramat. Finalment, els diners eren blanquejats i introduïts en el sistema financer convencional. Cada organització tenia la seva pròpia forma d'actuar però totes seleccionaven a les dones explotades segons els perfils desitjats pels responsables. Amb el temps, hi havia clubs que tenien un sistema d'operar propi com els gironins. Durant el registre dels clubs gironins, van identificar 99 noies víctimes potencials de l'explotació sexual al Paradise i a l'Eclipse, 20. A casa del propietari, van trobar-hi 500.000 euros, material informàtic i comptable.