La CUP va entrar a la Diputació de Girona deixant clar que fiscalitzaria l'actuació política de la corporació. En el ple extraordinari de dilluns ja es va fer evident i el diputat de la formació, Lluc Salellas, va mantenir el compromís en una entrada al seu blog. En aquest escrit, Salellas critica que la institució adquireixi tauletes per a cada diputat de l'ens. Segons explica, quan la Diputació va plantejar aquesta compra, la CUP va demanar que no s'adquirís l'aparell que li pertoca. Per tant, la corporació preveu una adquisició d'un total de 26 tauletes per a la resta de diputats provincials.

Salellas detalla que els aparells tenen un cost de més de 400 euros cadascun. Per això, Salellas qüestiona que ara es comprin unes eines de treball «noves de trinca» quan el 2011, al principi de la legislatura anterior, la institució va posar a l'abast dels diputats uns ordinadors portàtils. A més, el representant de la CUP es pregunta si els 27 diputats del darrer mandat han retornat els portàtils que, en el cas de ser així, «deuen estar en algun lloc de l'edifici» de la Diputació de Girona. Sobre aquesta qüestió, Salellas planteja «si persones com l'alcalde de Banyoles, Olot o l'alcaldessa de Figueres no compten ja amb eines de treball suficients per desenvolupar la seva tasca com a diputats».

Per acabar, el portaveu de la CUP lamenta a la mateixa entrada del blog que en el ple extraordinari de dilluns no hi hagués torn de precs i preguntes. A més, critica que el president de la corporació provincial, Pere Vila, no donés opció de poder plantejar precs i s'afanyés «a desitjar bones vacances a tothom i a aixecar la sessió».