«La gran aportació del PP és quedar últims o penúltims en inversió respecte totes les demarcacions de l'Estat». La frase li serveix al diputat socialista al Congrés, Àlex Sáez, per qüestionar els actuals Pressupostos Generals de l'Estat que suposen «només un 10% del que invertia el PSOE [quan governava]» i situen Girona «a la cua d'inversions amb 88,29 euros per càpita, quan la mitjana a Catalunya és de 156 euros i a l'Estat de 236,20 euros».

Per al socialista, els 64 milions d'euros destinats a inversions a la província suposa un considerable retrocés respecte als «446 milions de 2008, els 574 milions de 2009, els 652 milions de 2010 i els 616 de 2011» i alhora suposen una retirada de la presència de l'Estat a la demarcació en un moment que, al seu entendre, exigeix tot el contrari per la situació actual de la política autonòmica.

En la seva crítica als Pressupostos Generals també fa especial èmfasi al fet que el «PP només parla de carreteres» i fa projeccions d'obres a tres i quatre anys vista. Entén el diputat que l'A-2 i la N-260 no s'haurien de veure únicament com a carreteres gironines sinó que «s'haurien de tractar com a vies d'entrada a Espanya», per aquesta raó lamenta que el tram de Portbou on van morir tres persones en el gran foc de l'Empordà de 2012 segueixi sense inversions.

Influència del territori

Àlex Sáez troba erroni que el Partit Popular no aposti per fer «inversions simbòliques» més enllà de l'arxiu provincial perquè suposen una evidència de la influència dels polítics gironins a Madrid, i posa d'exemple el finançament socialista a la «Casa Masó i els Premis Literaris de Girona». «Que ara la presència del Govern estigui sota mínims em sembla desconcertant», apunta.