El PSC va fer ahir, des del far de Sant Sebastià, la foto de família de les persones que ocuparan els 17 números de la llista socialista de la demarcació de Girona per a les eleccions al Parlament del 27-S. Per a l'ocasió, el candidat gironí del PSC, Rafael Bruguera, va estar acompanyat tant del primer secretari socialista a Catalunya, Miquel Iceta, com del primer secretari del partit a les comarques gironines, Juli Fernández. Pel que fa a la llista del 27-S, la número dos serà la membre de l'agrupació local de Girona del PSC Maite Guerrero i el número tres el primer secretari de l'agrupació Olot-la Garrotxa del partit, Albert Bramon.

El primer tinent d'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Maurici Jiménez, ocuparà el quart lloc de la candidatura socialista, mentre que l'exalcaldessa del PSC en aquesta mateixa població Dolors Padilla se situarà a la cinquena posició de la llista gironina al Parlament. Bruguera va qualificar ahir aquesta candidatura de «competitiva» i va afegir que a la demarcació de Girona «hi ha partit». «El PSC és l'únic partit amb un programa electoral», va subratllar el candidat socialista gironí, que va explicar que la formació preveu tancar avui el seu programa. «Tenim clara la nostra opinió sobre l'aeroport de Girona, l'hospital Josep Trueta i el corredor mediterrani», va concloure Bruguera.

En aquesta línia, Bruguera va considerar que «és impossible que CDC i ERC puguin acordar un programa electoral». Així, el cap de llista gironí del PSC va posar en dubte que el número u de Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, «estigui d'acord amb la política cultural d'Artur Mas, que ha retallat un 25% el pressupost de Cultura i que ha deixat en res el Consorci per a la Normalització Lingüística». De la mateixa manera, Bruguera va qüestionar que la número sis de Junts pel Sí a Girona, Dolors Bassa, que fins ara ha ocupat la secretaria general de la UGT a les comarques gironines, «estigui d'acord amb la llei d'estabilitat o la reforma laboral que CiU ha aprovat amb el PP al Congrés».

Finalment, Bruguera va deixar clar que el PSC «treballarà» per revalidar els dos diputats per Girona al Parlament que la formació va obtenir el 2012. Per la seva part, Iceta va defensar: «Ens agradaria arribar al conjunt dels ciutadans». «Cal garantir que la gent rebi el nostre missatge i la nostra informació», va afegir Iceta, que va assegurar, fent referència a Bruguera: «Ell m'ha dit abans que en vol tres, de diputats».