El cap de llista de la candidatura Junts per Sí per Girona, Lluís Llach, va parlar des de Sant Feliu de Guíxols de l'autèntica democràcia i va reivindicar poder deixar de ser aspirants a ciutadans per passar a ser ciutadans de ple dret. "Volem decidir i volem decidir la nostra llibertat", va avisar. Llach va remarcar que "el nostre no és un procés contra Espanya ni contra els espanyols". "La nostra candidatura està plena de gent que se sent espanyola i que està lluitant per la independència perquè necessita eines per sobreviure socialment", va opinar. "Els espanyols podran ser espanyols millor aquí que a Espanya", va afegir. "L'Estat espanyol és un estat pervers, enquistat, que està espoliant a tothom. Ens han fet la vida impossible i no ens donen més remei que fer el nostre camí, per fer una Catalunya moderna al servei dels ciutadans", va indicar.

Junts pel Sí ha aplegat més de 400 persones a la plaça Salvador Espriu de Sant Feliu de Guíxols.

Anna Caula, número 2 per Girona va explicar que "sabem que utilitzaran tots els tripijocs per fer-nos fora del terreny de joc, però no ho aconseguiran davant d'un poble que està reclamant el seu dret a decidir". "Sóc aquí perquè el que volem és viure millor, defensar un país que vol sobreviure", va advertir.

Carles Puigdemont, número 3 per Girona, va parlar de la diversitat de la candidatura. "Aquesta és una de les nostres virtuts perquè els pobles són diversos, són transversals i són diferents, i es posen d'acord amb les coses importants, i això és el que hem fet Junts pel Sí'" Va remarcar que "l'objectiu final és fer un país millor, un país honest, net i transparent". "El nostre és un Sí a progressar, a ser lliures", va dir.

La número 9 de Junts pel Sí a Barcelona, Marta Rovira, va explicar la importància de la data del 27-S. "El 27-S farem aquell referèndum que no ens van deixar fer. Farem aquell referèndum per decidir el poble que volem fer", va afirmar. "Ens hem unit per defensar el Sí a la independència perquè és l'única opció política viable com a instrument per tenir un país millor, per decidir què fem dels nostres recursos", va concloure.