El Bisbat de Girona i Càritas Diocesana ha començat a coordinar-se davant la possibilitat d'atendre refugiats de la guerra de Síria. Les dues entitats se sumen així a la crida feta diumenge passat pel papa Francesc, en què animava l'Església a acollir les famílies que fugen del conflicte de Síria o provinents d'altres indrets.

«L'Església de Girona entén que la proposta evangèlica d'acollir el germà es fa especialment present avui en aquestes persones, que a causa de la guerra o per raons econòmiques es veuen forçades a abandonar els seus països», ha dit el Bisbat a través d'un comunicat.

En aquest sentit, ahir es va constituir una comissió per coordinar les entitats i delegacions potencialment implicades en la gestió d'aquesta situació. Aquesta comissió estarà formada per la Delegació de Migracions del Bisbat de Girona, els programes d'Immigració i Acollida de Càritas Diocesana, la Delegació episcopal de Vida Religiosa i el conjunt de parròquies de la diòcesi a través dels Arxiprestats.

El primer objectiu d'aquesta comissió és avaluar els recursos disponibles a nivell de tota la diòcesi per tal de donar una resposta el més eficaç possible a les necessitats d'acolliment que puguin sorgir en els propers dies o setmanes, sempre en coordinació amb la resposta que ofereixin les diverses administracions a través dels operatius que s'articulin, asseguren des del Bisbat.

Per aquest motiu el Bisbat ja s'ha posat a disposició de totes les parròquies i comunitats religioses que estiguin en condicions d'oferir acollida per tal de gestionar adequadament les sol·licituds en el marc de les tramitacions pertinents.

Recollida de fons

D'altra banda, Càritas Diocesana de Girona ha obert una campanya d'urgència de recollida de fons, amb una primera fase per atendre la petició que han fet les Càritas de països com Grècia, Macedònia i Sèrbia, que estan acollint des de fa setmanes refugiats procedents de Síria.