La cobla va entrar a una plaça plena de gent. Només quedava un petit quadrat al mig. Va ser per on els músics es van obrir pas. Darrere seu els cabeçuts, els cavallets i els gegants. La Principal d'Olot va posar bé el contrabaix i va començar a tocar. Georgina Sagristà (la capitana dels cavallets) es va posar al mig i els cavallets a banda i banda. La Principal d'Olot va enlairar els acords de la marxa de Weber. És a dir el nari-nari. Nens i nens penjats dels muscles dels pares o asseguts a la vora van estremir-se d'emoció.

Poc després va tocar la flabiolaire i les gengants van començar a voltar. Un en un extrem i l'altre en l'altre. Els 77 quilos de la gegantessa feien témer que el voleiar de faldilles no s'acabés, però el geganter fort i hàbil va deturar la figura. El gegant va rodar, però no tan fort, perquè pesa més. La clau de les voltes dels gegants són els companys de fora que els orienten.

Els cabeçuts també es van posar a banda i banda de la plaça. Un a cada punta dels nou carrers que donen a la plaça Major. Van saltar i van dançar la seva música.

Va arribar la darrera dansa dels gegants. Es van apropar i van ballar junts, enmig d'una cridòria infantil. Els futurs farandulaires ara són molt petits, però en poc menys d'un lustre ja començaran a assajar.