Junts pel?Sí tindrà finalment l'11% dels espais electorals de cada municipi. La Junta Electoral de Girona va celebrar ahir el nou sorteig que havia de posar punt final al conflicte suscitat perquè el representant dels independentistes va arribar amb uns 20 minuts de retardar el primer dia que s'havia de fer l'elecció. A més, Unió?Democràtica es quedarà amb un 9% dels espais, el mateix percentatge que Ciutadans, mentre que la CUP es quedarà amb un 4% dels plafons que disposin els ajuntaments.

La Junta Electoral va reunir ahir a dos quarts de deu del matí de nou als representants electorals per ratificar l'elecció dels tres primers grups i repetir la tria a partir del quart lot. Així, Ricard Dilmé, el representant de Junts Pel Sí va optar per escollir l'11% dels espais. A més també Junts Pels Sï, així com?Catalunya Sí que es Pot i la CUP podran optar a les restes que no hagin escollit cap dels partits: un 3% dels espais que corresponien als lots 8 i 9.

Es posa així punt final al conflicte sorgit el 2 de setembre passat. Aquell matí, el representant de Junts pel Sí, Ricard Dilmé, va arribar tard, uns 20 minuts, el que va fer que el repartiment es fes sense la seva presència i la seva candidatura es quedés amb l'últim lot de poblacions, quan hauria d'haver estat el primer a triar pels seus resultats en la darrera convocatòria electoral. La reunió va començar amb l'absència de Dilmé i per tant va ser el PSC, el segon grup amb més gran representativitat el primer a escollir, hi va agafar el primer dels lots. El Partit Popular va escollir el segon. Catalunya Sí que es pot va optar pel lot 3, moment en el qual va arribar el representant de Junts pel Sí. Unió Democràtica va optar pel lot 4, Ciutadans, el 5, la CUP el 6 de Girona, Banyoles i Salt així com el 4 de tots els municipis als quals havia renunciat UDC.

El representant de Junts pel Sí va escollir l'últim. Dilmé va expressar la seva disconformitat amb el sistema d'adjudicació pel fet que la no assistència o la compareixença tardana del representant d'una candidatura comporti la pèrdua d'algun lot optant pel sistema d'adjudicació directa per proporció. Després d'un recurs, la Junta va ordenar repetir part de la tria.