Tot i la incorporació, anunciada pel Departament d'Ensenyament, de 152 docents nous aquest curs a aules gironines, Comissions Obreres (CCOO) assegura que no es recuperen les xifres del 2011. Segons les dades del sindicat, a les comarques gironines hi ha més alumnes per menys professors que fa quatre anys. En total: 5.188 estudiants més i 152 professors menys.

La Federació d'Educació de CCOO a les comarques gironines ha denunciat que els discursos i actuacions «amb millores» per a aquest curs tenen un marcat caire «electoralista» i que la realitat és que «les retallades en ensenyament continuen». El sindicat va fer ahir una valoració de la previsió per al curs que comença la setmana vinent i va assegurar que «el balanç continua essent negatiu».

Això fa que en alguns cursos, com a primer d'ESO, hi hagi un 13,29% dels grups amb 31 alumnes o més. «Un percentatge molt preocupat pe dèficit d'atenció educativa que suposa», va afirmar Almudena González, secretària general d'Educació del sindicat.

CCOO van assegurar que els cursos amb millors ràtios d'alumnes per classe no són per inversions o decisions polítiques, sinó per una «simple qüestió demogràfica». Com ara a P3, on han reduït les ràtios als grups perquè hi ha menys alumnes. González va assegurar també que la davallada de la inversió per alumne i any ha estat de 33% en cinc anys. El 2010, exposa, el Departament invertia 4.281 euros per alumne i any i el 2015, segons els pressupostos actuals, la inversió és de 2.840 euros.

Un altre tema que també preocupa a CCOO són el nombre de barracons que no decau.El sindicat va criticar que Girona «és la demarcació amb més mòduls prefabricats», un total de 310 dels 996 que hi ha a tota Catalunya. A més, González ressalta que no hi ha hagut inversió en la construcció de centres. «Les obres que s'estan realitzant ja estaven en marxa el curs passat», i alguns centres porten fins a deu anys exercint les classes en mòduls prefabricats.

El sindicat sosté que la davallada de la inversió afecta especialment el grup d'alumnes més vulnerables perquè afecten, sobretot, al personal vetllador que a aquestes alçades encara no ha començat a treballar ni saben quantes places hauran de cobrir o al personal laboral del programa «Escola inclusiva i atenció a la diversitat». En moltes ocasions aquest col·lectiu ja s'havia queixat de la precària situació laboral que patien. Un altre dels punts de debat va ser que el 20,14% de la plantilla del Departament d'Ensenyament és interina (sense contracte indefinit).

Finalment el sindicat van parlar de la «implantació gairebé silenciosa» de la LOMCE i van dir que donen suport als docents insubmisos que no vulguin aplicar-ho.