10 de setembre de 2015
10.09.2015
40 Años
40 Años

Front comú de les capitals de comarca per acollir refugiats de Síria

Aproven un manifest on es veu clau el rol dels municipis per gestionar la crisi i actuar tots a una

10.09.2015 | 00:00
Un moment de la reunió celebrada ahir a l´Ajuntament de Girona.

Les capitals de comarca gironines fan un front comú per oferir una acollida de qualitat als refugiats provinents de Síria i d'altres conflictes internacionals. En el manifest que van aprovar ahir a la tarda de manera unànime, van voler fer palesa la seva solidaritat i la voluntat d'establir una postura comuna per gestionar l'acollida dels refugiats als municipis gironins, prevista en el termini d'entre tres i sis mesos.
Els consistoris demanen al Govern de l'Estat espanyol que transfereixi als municipis els recursos europeus pertinents per tal de poder tenir més capacitat de gestió i oferir una acollida de qualitat, ja que assenyalen que el rol dels municipis és cabdal en la situació que s'està vivint actualment.
A la reunió, els municipis també van acordar realitzar una aportació econòmica al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal de col·laborar en l'assistència en les rutes de fugida i en el suport als municipis de la ruta. En aquest sentit, es va proposar presentar als respectius plens municipals la moció impulsada per l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
A partir d'aquesta primera reunió es crearà un grup de treball format per tècnics dels diferents municipis per treballar en l'establiment de mecanismes comuns d'acollida i estada. La sala de junta de govern local de l'Ajuntament de Girona va acollir la trobada on van assistir regidors dels ajuntaments de Banyoles, la Bisbal, Figueres, Girona, Olot, Ripoll i Santa Coloma de Farners. Puigcerdà se suma també a la iniciativa tot i no ser present a la reunió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook