El cap de llista per Girona de Junts pel Sí, Lluís Llach, va admetre ahir que és «mig de la CUP» però va assegurar que es veu «més rendible» a la candidatura de Junts pel Sí. «Tinc 67 anys, tinc pressa i vaig per feina», va advertir. Llach també ha retret al líder de Podem, Pablo Iglesias, després que fa uns dies va equiparar CDC i PP pels casos de corrupció. «Que vagi 'al tanto' el senyor Iglesias quan diu que CDC i el PP juguen a 'guerritas'. Que les obsessions sexuals amb Mas que les arregli amb un psicòleg i si cal ja farem una col·lecta. Que sigui més seriós», va dir el cantautor. Finalment, també va dir que «si no guanyem i no podem fer tot això me'n vaig al Senegal», amb referència a aconseguir la independència.

D'altra banda, el cap de llista per Girona de Junts pel Sí va carregar severament contra les declaracions que va fer dimarts el ministre de Defensa, Pedró Morenés, en què va amenaçar de fer actuar l'exèrcit a Catalunya després del 27-S. «El PP vol que tot es tensioni perquè els ciutadans espanyols vegin normal la reacció de l'Estat i a Catalunya agafem por», va assenyalar Llach, que va afegir: «Si entressin els tancs, els portaríem termos de cafè amb llet, pobrets. Continuaríem somrient perquè seria una cagada impressionant que ens il·luminaria el camí», va sentenciar.

Llach també va criticar l'expresident espanyol Felipe González, amb la polèmica que va generar per la carta d'El País i l'entrevista a La Vanguardia. «És el manipulador esquerranós més important de la transició», va afirmar. «És com una guineu que fa pudor, però és molt llesta. És evident el que diu a l'entrevista», va indicar Llach. El cap de llista de Junts pel Sí a Girona també va replicar a González que «ell és qui comença a desmuntar l'estat de les autonomies i instal·la un nepotisme a l'Estat espanyol des de l'esquerra».

Presentació a la Bisbal

La candidatura de Junts pel Sí es va presentar ahir al vespre a la Bisbal d'Empordà aplegant unes 500 persones. A l'acte van intervenir-hi el mateix Lluís Llach, Anna Caula (núm. 2), Natàlia Figueras (núm. 5) i Sergi Sabrià (núm. 9). L'acte va ser presentat per l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais.

El cap de llista, Lluís Llach, va recordar que «tenim una arma que és la democràcia i una eina magnífica al nostre poder: el vot». Tot i això Llach va afirmar que «vénen dies terribles».

La número 2 de la candidatura per Girona, Anna Caula, va expressar que «vivim un moment extraordinari. Però tot no està fet, tenim els ingredients necessaris però falta sobretot fer pedagogia. Per això cal arribar a tothom, treballem per tenir un estat propi, això és possible i és el que volem aconseguir. Ens cal l'empenta de milers i milers de vots», va reclamar.

La número 5 per Girona, Natàlia Figueras, va explicat que «he nascut en una època en què no hem viscut repressions fins a dia d'avui. En què una societat que es mobilitza és normal i als joves no ens fa por». Per Figueras, «Ens ho hem de creure, ningú no ho farà per nosaltres. Si no hi som tots, això no tira endavant».

Sergi Sabrià, número 9 per Girona, va animar els assistents al Teatre de la Bisbal a convèncer «tota la gent que tenim al nostre voltant, ens heu d'ajudar a arribar a tothom», va reclamar .