Catalunya sí que es pot es presenta a les eleccions com «l'alternativa» a la llista de Junts pel Sí, tot defensant la sobirania del país «en tots els àmbits»: tant en el nacional com en la capacitat de la ciutadania per decidir en qüestions tan bàsiques com l'educació, els drets socials o la sanitat. El seu cap de llista a Girona, Marc Vidal, creu que poden arribar a convertir-se en segona força.

Vidal defensa que «la justícia social ha d'imperar en aquest país». I això, alerta, no succeirà si es torna a consolidar «un govern que practiqui l'austeritat com fins ara», malgrat que «ens vulguin vendre que són uns altres». Per això, creu que cal demostrar que hi ha «una manera diferent de fer les coses, altres polítiques, uns altres pressupostos que ens poden fer sortir de la crisi».

El cap de llista de Catalunya sí que es pot és conscient que la candidatura s'ha constuït fa només dos mesos i mig, com a confluència d'ICV i Podem, de manera que estan disposats a explicar «per tots els racons de les comarques gironines» que representen l'alternativa «al que es vol vendre com l'única llista que defensa la sobirania del país, i que en realitat quan ha governat no ha fet més que retallar-la». «Nosaltres estem per la sobirania del país en tots els àmbits: a nivell nacional, sí, però també en contra dels que ens retallen les possibilitats d'exercir drets, com el poder del mercat, les multinacionals... quan parlem de sobirania no parlem d'un sol punt, sinó de moltes coses», va indicar Vidal, qui també va subratllar que el resultat de les eleccions catalanes també pot influir, i molt, en les generals que s'han de celebrar a finals d'any.