Un gran nombre de ciutadans de les comarques gironines es desplaçaran avui cap a la capital catalana per assistir, un any més, a la Diada de l'11 de setembre. En total, prop de 21.000 gironins i gironines faran via cap a Barcelona per posar el seu granet de sorra a l'acte que ha preparat enguany l'ANC a la Meridiana: «La Via Lliure». Aquesta xifra pertany als gironins que es desplaçaran amb autocars de l'ANC, és a dir, no comptabilitza aquells que hi assistiran amb transport públic, ja sigui autocar o tren, o amb el seu vehicle privat. A més, també s'ha de tenir en compte que la xifra només inclou els inscrits a la regió 2 de l'ANC que inclou les comarques gironines menys el Ripollès i la Cerdanya. Per tant, si se sumessin els d'aquestes dues comarques, els que van pel seu propi compte i els que van amb autocars de l'ANC de les sis comarques que comprenen la regió 2, la xifra supera amb escreix els 21.000 manifestants.

Per comarques, la relació d'autocars aportats per l'ANC són els següents: l'Alt Empordà, 63; el Baix Empordà, 58; la Garrotxa, 44; el Gironès, 89; el Pla de l'Estany, 27 i la Selva, 89.

Des de Girona ciutat hi ha prevista la sortida de, com a mínim, 30 autocars. Les sortides seran a les 10:00h i a les 13:00h des de l'aparcament de Fontajau. Els que van a la «Via Lliure» pel seu compte es recomana que surtin abans de les 12 o la 1 del migdia de la seva destinació.

Dispositiu de mobilitat

Amb motiu de la celebració de la manifestació, el Servei Català de Trànsit establirà amb els Mossos d'Esquadra un dispositiu de trànsit coordinat amb la Guàrdia Urbana de Barcelona per garantir la mobilitat de tots els usuaris així com el desenvolupament d'aquest acte de l'11 de setembre. Es tallarà l'accés a la Gran Via des de la C-31 a Badalona i els vehicles seran desviats cap a la ronda litoral/B-10. També a la C-31 es restringirà l'accés a Badalona Centre i s'obligarà els vehicles a dirigir-se cap a la sortida de Ronda de Dalt/Trinitat. A més, la Ronda Litoral/B-10 es tancarà la sortida 28 cap a Gran Via/plaça de les Glòries en sentit sud. El trànsit d'entrada a Barcelona des de la C-33 i la C-58 es desviarà cap a les rondes de Dalt i Litoral, evitant així la circulació cap a la Meridiana.

Consells pràctics

Des de l'ANC aconsellen anticipar al màxim possible el viatge per evitar retencions i trobar aparcament amb més facilitat. Pel que fa el servei de Rodalies recorden que el servei serà del 100% entre les 14 i les 21 hores. La resta del dia hi haurà serveis mínims per la vaga.