La Policia Municipal d'Olot -el dimecres 9 de setembre- va detenir 3 persones per un delicte contra la salut pública de les persones. Els detinguts són un pare de 60 anys, el seu fill de 30 anys i un altre home de 35 anys. Els detinguts han de passar a disposició judicial.

La Policia Municipal va tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana enmig dels horts propers a una casa als afores del barri de les Planotes gràcies a la col·laboració ciutadana.

Els agents d'Olot van anar-hi i es van trobar amb els tres detinguts quan treballaven amb els cultius. Van demanar la col·laboració dels Mossos perquè -a més dels detinguts-hi havia un gos de raça perillosa.

Van trobar-hi 79 plantes de marihuana que van carregar a la furgoneta de la policia i les van traslladar a la comissaria. En aquest lloc van comprovar que el pes total de les plantes era de 100 quilograms.

Poc després van esbrinar que els detinguts ja tenien antecedents per cultiu de plantes prohibides.

El cap de la Policia Municipal, Ignasi López, va valorar la troballa en el context de la lluita contra -segons ell- una droga molt popular, de la qual hi ha la creença que no fa mal i, en canvi, -segons els metges- és molt dolenta per a la salut dels joves i els perjudica en la continuïtat dels estudis.