El cap de llista de la CUP per Girona, Benet Salellas, i la candidata Marta Ball-llosera, han participat en una assemblea oberta a la ciutadania que s'ha realitzat a Sant Feliu de Guíxols per respondre dubtes dels ciutadans sobre el projecte polític de la CUP. Des d'aquesta localitat del Baix Empordà, Salellas ha reivindicat el paper que ha jugat la formació pel que fa al procés sobiranista i ha assenyalat que, dins del Parlament, el partit serà "la garantia que el procés d'independència no caigui en rebaixes de contingut ni dilacions temporals". Al mateix temps, ha defensat la DUI i ha assegurat que "només ens podrem treure de sobre l'Estat" mitjançant la desobediència civil i institucional.

Davant les preguntes sobre el rol de la CUP pel que fa al procés sobiranista, el cap de llista de la formació per Girona ha estat contundent. A part de reivindicar el paper dels tres diputats des del 2012, Salellas ha defensat que "en els moments més crítics del procés, la CUP ha jugat un paper determinant per a l'avenç del procés". En aquest sentit, el cap de llista ha assegurat que la formació no avalarà "rebaixes de contingut ni dilacions temporals" pel que fa al procés independentista.

Al mateix temps, Salellas ha reafirmat el compromís de la formació de "materialitzar la ruptura democràcia amb l'Estat a través d'una Declaració Unilateral d'Independència (DUI)". Una mesura que volen acompanyar d'un "pla de xoc social" per revertir les polítiques d'austeritat actuals "imposades per la troica". "Nomes ens podrem treure de sobre l'Estat i la troica mitjançant la desobediència civil i institucional", ha insistit. Al mateix temps, Salellas s'ha qüestionat si les altres llistes que aposten per mesures semblats estan disposats a dur-les a terme.

Finalment, el candidat ha remarcat que la CUP aposta per un "procés constituent transparent, democràtic i popular" que permeti crear una "República Catalana plenament compromesa amb els drets socials i laborals de les classes populars". "Que sigui acollidora, igualitària i solidari i que serveixi per escombrar les pràctiques corruptes i enderrocar el sistema oligàrquic actual", ha conclòs.