Un any més el Festival Terra de Trobadors d'Empúries tanca amb un balanç molt positiu. Més de 46.000 persones han passat per la 25a edició d'aquesta fira, que va començar dijous passat i que va celebrar el seu darrer acte ahir al vespre a la plaça de Jacint Verdaguer.

L'alcaldessa de la població, Assumpció Brossa, va assegurar que ha estat una de les edicions més multitudinàries. "La sorpresa es va donar el divendres dia 11, ja que en ser la Diada no esperàvem que hi hagués tanta gent com la que va venir. Això ens permet parlar de tres dies de molt bona afluència a la fira".

El Festival Terra de Trobadors és un esdeveniment cultural i festiu que recupera algunes de les tradicions més populars de l'Edat Mitjana. A partir d'activitats culturals, gastronòmiques, històriques i lúdiques es preten reviure l'època i oferir als visitants una immersió completa en una altra època. En motiu dels 25 anys de celebració de l'esdeveniments els números s'han desbordat i ha esdevingut l'edició més massiva del festival. Més d'una vuitantena de parades, 330 activitats programades i alguna novetat que s'ha encaixat molt d'èxit en la dinàmica de la fira de Castelló d'Empúries. "En motiu de l'aniversari una de les novetats han estat les projeccions a la façana de la basílica. Aquest mapping va agrada moltíssim i hem decidit que l'integrarem a les properes edicions del festival" va explicar Brossa.

Una altra de les activitats estrella va ser "El cau de Bruixes" que es va celebrar cada dia pels carrers de la localitat amb un nombre important de seguidors. Ahir al vespre el tancament va anar a càrrec de les organitzacions que van muntar un espectacle final, enguany sorpresa fins el darrer moment, que va concloure la fira.