El candidat del PP a Girona, Enric Millo, va denunciar ahir que un 25% dels centres escolars gironins estan en barracons, i es va comprometre a reduir-los. També va prometre augmentar els recursos per a les beques menjador i implantar un sistema educatiu trilingüe en català, castellà i anglès. En canvi, va acusar el govern de CiU d'haver «abandonat» i «desatès» la comunitat educativa, així com d'haver incomplert «sistemàticament» els compromisos.

Coincidint amb l'inici del curs escolar, Millo va denunciar que hi ha 112 centres educatius gironins que compten amb barracons:?en total, 310 mòduls. En aquest sentit, va recordar que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'havia compromès a eliminar-los, fet que considera un incompliment en tota regla. Millo creu que cal prioritzar, sobretot, les escoles del Bosc de la Pabordia (Girona) i Montserrat Vayreda (Roses), que ja fa molts anys que estan en barracons, però també tirar endavant les noves escoles que s'han de construir a Bonmatí, Riells i Viabrea i Salt. «Hi ha escoles que s'han passat tota la legislatura en barracons malgrat el compromís de treure'ls», es va queixar.

Millo considera que, a més de deixar de banda el sistema educatiu, CiU ha creat una «confrontació» amb la resta d'Espanya. Per això, creu que Catalunya ha de tenir «un govern que no treballi per la ruptura sinó a favor de la concòrdia, la convivència i la unitat».

El candidat del PP es va comprometre també a augmentar la dotació per a beques menjador, perquè, segons va subratllar, «hi ha massa nens que encara necessiten ajuda econòmica». D'altra banda, va apostar per un sistema educatiu trilingüe, amb un «respecte absolut» per la llengua catalana però també introduint el castellà i l'anglès com a llengües vehiculars. També es va comprometre a fer «un esforç» per facilitar que tothom pugui assolir el graduat escolar i a defensar un «model inclusiu». «Durant aquest mandat, el Govern i la conselleria han fet moltes promeses i no les ha complert, ha preferit lluitar per la ruptura», va indicar. També va criticar que la Generalitat acusi l'Estat de totes les mancances:?«Té les competències transferides i si no ho ha fet és perquè ha prioritzat altres coses», va indicar.