El dia 27 de setembre se celebra el Dia del Turisme Sostenible. Per això, el Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa, el Centre de Documentació de l'Observatori del Paisatge i diverses biblioteques públiques de la comarca, han organitzat diferents mostres de documents que estan relacionats amb aquesta matèria.

L'Arxiu Comarcal de la Garrotxa, concretament, ha instal·lat una vitrina a la sala de consulta en què es poden veure cartells, documents administratius, fulls publicitaris, fotografies i altres materials que reflecteix en la promoció turística d'Olot abans de la Guerra Civil.

Des de finals del segle XIX, Olot va ser un lloc d'estiueig per a les famílies benestants de Barcelona. La «colònia forastera» va tenir una incidència notable en la vida social i cultural de la ciutat fins a la dècada dels anys trenta.

Aquesta exposició es podrà veure a la sala de consulta de l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa fins al proper 27 de setembre.