El que serà el 28è Concurs de Fotografia Naturalista de l'Associació de Naturalistes de Girona es farà íntegrament per Instagram. L'objectiu és aconseguir una participació més alta i augmentar la incidència pública, sense perdre de vista que el que es busca són fotografies que mostrin la bellesa i fragilitat del món natural.

Aquest serà el segon any en què les fotografies hauran de ser presentades a través d'Instagram i es mantenen les cinc categories de l'any passat, amb premis de fins a 400 €. Les cinc categories del concurs són: General; Aigua, Natura i Costa Brava; Foto denúncia; Riu Ter i Mobilitat sostenible. Es podran presentar com a màxim 5 fotografies per participant i categoria. Els participants poden consultar els detalls del concurs a les bases i veure les fotografies guanyadores d'edicions anteriors al web http://www.naturalistesgirona.org/fotografia.

Es podran penjar i etiquetar fotografies fins al 31 d'octubre fent servir un hashtag general per poder participar i a continuació indicant el hashtag específic de la categoria on es presenta la fotografia. A més a més, caldrà seguir el perfil @natusterritori a Instagram i mencionar el perfil en un comentari a la fotografia presentada. És important destacar que les fotografies presentades no poden haver estat premiades en altres concursos.