La investigació del cas Manga ha posat al descobert com l'empresa de gestió de tributs GRS Arc Local s'havia convertit en una mena de sangonera de l'administració pública que s'enriquia a gràcies a aquesta i procurava succionar-li tants béns i recursos com podia convertint la cosa pública en un afer de família. Un informe del Servei de Vigilància Duanera signat el 29 de juliol de 2015 i incorporat a la causa aquest setembre demostraria com va manipular dues oposicions per col·locar persones de confiança en places estratègiques de funcionari dins el Consell Comarcal de la Selva entre els anys 2007 i 2008, concretament al capdavant del Servei de Recaptació de Tributs i la Inspecció Tributària

Ningú va eliminar la remòra i això li va permetre anar col·locant la seva ventosa sobre moltes persones. Com que bona part de la feina es va fer per escrit, a la policia duanera només li ha calgut llegir correus electrònics per saber qui va implicar-se en aquest afer.

De la investigació policial es desprén que la cap de l'Àrea de Gestió Tributària del Consell, Olvido Pineño Herreros, va aconseguir la seva plaça de funcionària pública perquè el seu marit, Josep Maria Franch Carcereny -apoderat de GRS- va pactar el concurs amb l'advocat de l'ens i també cap de Gestió Tributària de l'Ajuntament de Girona, Sebastián Martínez de Trincheria, l'aleshores gerent del Consell Comarcal i l'exsecretari, Jaume Figueres Coll i Jesús Ciuró Petit.

L'informe policia recull un total de 16 correus electrònics de tots els implicats enviats entre el 5 de setembre de 2007 i el 15 de maig de 2008, on s'observa que Franch Carcereny «va planificar, organitzar i elaborar les bases i el temari» de l'oposició i la resta estaven al corrent de tot, ho consentien i mostraven la seva aquiescència. Alguns, com Martínez de ?Trincheria, perquè tenien en Franch Carcereny l'avalador del seus interessos -bé aconsellant la seva contratació al Consell o incrementant-li els honoraris.

L'inconvenient d'aquesta corruptela és que tots els delictes en què presumptament van incórrer els implicats han prescrit i, per tant, no es pot jutjar la irregularitat del concurs oposició.

Una vegada ja va tenir col·locada la dona en aquesta posició clau de l'àrea de tributs, Franch Carcereny la va utilitzar perquè avalés un informe dirigit al Consell Comarcal per aconseguir que el govern comarcal designés inspector tributari a Joan Carles Feliu Martín -excap d'Organització de Serveis a la Ciutadania que presumptament també cobrava bonus en negre de GRS-. En aquest assumpte, que no està prescrit, també hi estarien implicats el gerent i el secretari d'aquella època -Figueres Coll i Ciuró Petit.

La investigació policial també posa de manifest que la proposta de nomenar gerent del Consell Comarcal al convergent Joan Burjachs l'any 2011 també va ser una manipulació de GRS, que buscava, segons es llegeix en un correu de 27 de juny de 2011, que el nou gerent «que sigui del partit» i «no faci mal als interessos de GRS». Aquell mateix mes, Burjachs renunciava a la regidoria d'Hisenda que ocupava a Blanes i al seu càrrec a l'organisme Xaloc, a la Diputació, per anar al Consell.