Unió Democràtica de?Catalunya (UDC)?a la demarcació de Girona continua perdent militants, i molts d'ells d'importància. L'últim nom que s'ha afegit a la llarga llista de baixes és Eva Palau, actual regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l'Ajuntament de Girona i vicepresidenta segona de la Diputació de Girona. La seva sortida del partit té una primera conseqüència: dels tres regidors d'UDC que van entrar al consistori, ja no en queda cap. Els altres dos edils, Eduard Berloso i Isabel Muradàs, ja havien abandonat el partit.

Unió no només s'ha quedat sense representants a l'Ajuntament de Girona sinó que han perdut, de moment, el càrrec més important que tenien a la Diputació, la vicepresidència segona. Dels quatre diputats d'Unió que van assumir el càrrec, ara en queden tres: Albert Gómez, Carles Álvarez i Josep Antoni Frias. De fet, amb la sortida de Palau, caldrà saber si Unió reclamarà la vicepresidència segona per algun dels altres tres diputats democristians o si Palau mantindrà el càrrec. Sigui com sigui, tant en el cas de diputada provincial com de regidora, l'acta és personal i, per tant, no hauria de retornar-la al partit.

El cas de Palau també representa un cop moral a la llista d'UDC a Girona a les eleccions del 27-S, ja que la regidora tancava la candidatura com a número 17.

Una decisió «personal»

Palau va assegurar ahir que la seva renúncia del partit es deu únicament per «motius personals i professionals» i que, a diferència d'altres casos, no té a veure amb el procés sobiranista o la independència. En aquest sentit, va afegir que no s'ha plantejat anar a cap altre partit sinó que farà un «standby» en la militància a partits. De fet, creu que estarà allunyada de partits durant una temporada recordant que s'ha de plantejar la seva situació personal. Sobre la vicepresidència de la Diputació, va respondre que espera reunir-se ben aviat amb el president i el partit.

Altres pesos pesants que han deixat la militància d'Unió són els tres directors territorials a la demarcació, Isabel Ruiz, Vicenç Estanyol i Assumpció Rodríguez, o el cas de l'històric l'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó.