El Departament d'Agricultura ha anunciat que donarà suport a 775 joves emprenedors catalans, 79 dels quals gironins, que es volen instal·lar en una explotació agrària. Amb la posada en marxa del nou Pla de Desenvolupament Rural 2015-2020, el Departament preveu atorgar més de 22 milions d'euros en forma de subvenció directa.

Aquestes dades, detalla la conselleria de Jordi Ciuraneta, representen el major nombre d'expedients de joves agricultors aprovats en una convocatòria del PDR des de l'any 2001, i duplica el volum d'ajuts aprovats en la majoria de convocatòries, que tenen com a finalitat propiciar el relleu generacional i la modernització del sector.

Enguany la convocatòria ofereix novetats en les condicions per accedir als ajuts i els imports de subvenció. Aquesta adaptació a les necessitats dels emprenedors agraris, la flexibilització dels requisits i les limitacions de la convocatòria anterior, ha motivat el gran volum de sol·licituds d'ajut en la primera convocatòria del nou PDR, diuen des del Departament d'Agricultura.