El proper dilluns 28 de setembre començarà la segona fase de renovació de la via del Cremallera de Vall de Núria. Les obres, que està previst que s'allarguin fins el 2 de novembre, es duran a terme en el tram entre les estacions de Ribes de Freser i Queralbs. Durant aquests dies, aquest trajecte s'haurà de fer amb autobús i, la resta fins arribar a l'estació de Núria, es cobrirà amb el tren cremallera amb els horaris habituals. Les obres tenen un pressupost d'1,2 MEUR i s'uneixen a la primera renovació que es va fer al maig del 2015. En el que portem d'any, ha augmentat un 3,37% el nombre de viatgers que usen el cremallera (el més alt del sud d'Europa) respecte el mateix període de l'any anterior.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) invertirà 1,2 MEUR en aquestes obres que suposen la substitució del carril, travesses, balast i la millora de desguassos i canalitzacions des de Ribes de Freser fins a Queralbs.

Tot i les obres, l'accés a l'estació de Vall de Núria no es veurà afectat, ja que hi haurà un servei d'autobús alternatiu entre les estacions de Ribes Enllaç, Ribes Vila i Queralbs. Entre les estacions de Queralbs i Núria no hi haurà cap afectació ni modificació i es mantenen els horaris comercials des de totes les estacions.

Està previst que les tasques de millora, que es realitzaran de dilluns a divendres, finalitzin el dilluns 2 de novembre d'aquest mateix any.

Aquesta actuació completa les obres que es van fer durant la segona quinzena del passat mes de maig, quan el grup FGC va renovar la via del tram del viaducte de Toses. Les darreres actuacions s'havien fet el 1995, quan es va renovar parcialment el tram d'adherència amb la substitució de materials, i l'any 1999 amb la renovació del tram de cremallera.

En el que portem d'any, ha augmentat un 3,37% el nombre de viatgers que usen el cremallera (el més alt del sud d'Europa) respecte el mateix període de l'any anterior