Tres persones han estat detingudes com a presumptes autores d'un robatori comès a dos turistes alemanys a l'aeroport de Girona pel procediment de seguir les víctimes quan es dirigien a recollir un vehicle de lloguer i aprofitar-se d'alguna badada quan hi carregaven l'equipatge.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, els tres presumptes lladres compten amb antecedents per furts, i el procediment utilitzat en la comissió dels delictes era sempre el mateix.

Les víctimes elegides eren sempre turistes d'edat avançada, en aquesta ocasió una parella alemanya que el passat 8 de setembre va ser seguida en un vehicle fins a l'aparcament d'automòbils de lloguer, on els van sostreure documentació personal i diners.

La investigació va permetre identificar als presumptes autors del delicte i el cotxe amb el que circulaven, que va ser descobert dos dies més tard en la recta de sortida de l'aeroport de Girona.

Els Mossos van procedir a identificar el seu ocupant i, amb la col·laboració dels vigilants municipals de la població de Vilobí d'Onyar, es va iniciar un dispositiu de recerca que va permetre localitzar als altres dos presumptes lladres a l'exterior d'un hotel de la zona.

Les tres persones, tres homes d'entre 20 i 49 anys de nacionalitats txeca i kosovar i residents a Barcelona i Praga en dos dels casos i sense domicili conegut en el tercer, van ser detinguts i van passar l'11 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.