A partir de la compra dels cotxes de passatgers, Berga va explicar que la intenció de l'Ajuntament és fer tornar a Olot la locomotora 22 del tren d'Olot. La màquina està al Museu del Tren de Monistrol de Montserrat. Això no obstant, hi és en caràcter de cessió. Així doncs, l'Ajuntament la pot recuperar quan vulgui i, de fet, la va dur a Olot en motiu de la celebració del centenari de l'arribada del trena a Olot, el novembre del 2011. La intenció és dur a terme un projecte que passa per convertir l'edifici de l'estació en un centre d'interpretació del Tren d'Olot. Dins del context del centre, hi hauria l'exhibició de la màquina 22 i dels dos cotxes.

Berga, encara va ser més ambiciós, i va indicar que l'objectiu final és tornar a posar en marxa el tren. És a dir, la màquina i els 2 cotxes. Només que aquesta vegada farien un recorregut turístic que va comptar amb uns 3 quilòmetres.

Va valorar que la màquina encara funciona i és un testimoni tecnològic molt valorat. Això no obstant, va preveure posar-hi un motor nou.