26 de setembre de 2015
26.09.2015

Gairebé totes les platges de la Costa Brava han tingut una aigua excel·lent a l'estiu

Les últimes setmanes, les zones de bany gironines han registrat la temperatura mitjana més baixa de tot el litoral català

27.09.2015 | 07:31
Una imatge d´aquest agost de la platja de Sant Feliu de Guíxols · Diari de Girona

Una bona temporada també en la qualitat de l´aigua. L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha fet aquest estiu unes anàlisis setmanals de la qualitat microbiològica de l´aigua de les platges de tot Catalunya. En el cas de la demarcació de Girona, des de l´1 de juny i fins al 24 de setembre s´han portat a terme els mostrejos a 87 punts de control del litoral gironí. Al llarg de les setmanes, gairebé totes les platges de la Costa Brava han obtingut una qualitat excel·lent de l´aigua. Només en algunes de les anàlisis s´han detectat, d´una manera puntual, zones de bany gironines amb una qualitat bona de l´aigua (en lloc d´excel·lent). Un dels exemples són les platges de Sant Antoni (a Calonge), del Grau (a Pals), de Grifeu (a Llançà) i de l´Estartit. També les dels Canyerets (Sant Feliu de Guíxols), Gran de Cadaqués, del Rec (a l´Escala), Gran de Pals, d´es Codolar (a Tossa de Mar) i de Lloret de Mar.

D´aquesta manera, les zones de bany de la Costa Brava han tingut aquest estiu, de mitjana, una qualitat de l´aigua excel·lent en més del 95% de les platges i a la resta, esporàdicament, una qualitat bona. A més, Girona ha estat la demarcació catalana que ha obtingut una millor qualitat de l´aigua del litoral en tot l´estiu. Pel que fa als mostrejos setmanals a les zones de bany interior, des de l´1 de juliol i fins al 25 d´agost s´han portat a terme les anàlisis a tres punts de control de la demarcació de Girona. L´embassament de Boadella i de Sau han tingut una qualitat excel ·lent de l´aigua, mentre que en el cas de l´Estany de Banyoles el resultat ha estat de bo o d´excel·lent (en funció de les setmanes).

Finalment, els mostrejos de l´ACA han permès determinar la temperatura mitjana d´aquest estiu de l´aigua. En aquesta qu?estió, Girona s´ha situat com la demarcació de Catalunya amb la temperatura més baixa en l´aigua de les platges. Les anàlisis de les últimes setmanes han concretat que la temperatura mitjana de l´aigua de la Costa Brava ha oscil·lat entre els 19 i 20 graus. Les inspeccions, que s´han efectuat entre les set del matí i les dues del migdia, han establert una temperatura mitjana de l´aigua de 19,2 graus a les zones de bany de l´Alt Empordà, de 19,4 graus a les del Baix Empordà i de 20,3 graus a les de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema