Una butlleta segellada a les Planes d'Hostoles és una de les tres que van encertar un 6 al sorteig de Loteria Primitiva de dijous passat. Les altres dues van ser segellades a Albacete i Villareal (Castelló). La combinació que va guanyar és 5/19/27/46/11/34. Ahir la responsable de l'establiment, Núria Serra, va indicar que no disposava de cap referència de qui pot ser l'afortunat o els afortunats.

La notícia del premi era tema de conversa ahir al matí al mercat de les Planes, on també han començat a celebrar la Festa de la Santa Espina. Al mercat parlaven d'una butlleta compartida per tres persones i situaven els guanyadors a Sant Feliu de Pallerols. Núria Serra no va donar crèdit a les converses del mercat. Va remarcar que ella no tenia cap idea d'on havia anat el premi.

El que sí va explicar és que l'establiment segella moltes butlletes de la Primitiva, perquè és l'únic que ho fa a les Planes, una localitat d'uns 1.700 habitants.

Es tracta de poca gent, per la quantitat de premis que hi van a parar. Serra va recordar que el passat mes de juliol va vendre un bitllet que després va resultar premiat amb uns 200.000 € del primer premi del sorteig especial de vacances de la Loteria Nacional. L'establiment encara té penjat el diploma que la Loteria els va fer arribar per haver venut el bitllet. Abans va recordar que havia repartit premis de 3.000 i 4.000 €, però no quantitats més importants. «El darrer premi important que vàrem donar és del temps de les pessetes», va dir. Va concretar que havia venut una butlleta que després va sortir premiada amb 16 milions de pessetes.

Encara va recordar quan una noia jove li va portar una butlleta per tal que li provés si era premiada o no. La va introduir a la màquina i l'aparell va indicar que la butlleta valia per 8 milions de pessetes. Presa per l'emoció, la noia es va posar a plorar i li va explicar que feia temps es volia casar amb el seu xicot, però no ho feien perquè no els quadraven els números. Amb els 8 milions de pessetes en van tenir de sobres.

Ahir, entraven gent a segellar butlletes. Molts eren clients habituals que cada setmana acostumen a apostar. En canvi n'hi havien d'altres que entraven per saber si era veritat que havien repartit un premi de tanta consideració econòmica.

Una senyora va entrar per comprovar una butlleta i l'aparell va emetre el senyal de premi. «Mira -va dir Núria Serra-, has tret 9,85 €». La senyora se'n va anar contenta i encara més esperançada quan li va dir el que havia repartit.