Els programes pedagògics de la Diputació de Girona per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de les comarques gironines arribaran aquest curs a més de 40.000 alumnes de 271 centres de la demarcació.

Aquestes activitats, que estan adreçades a estudiants de totes les edats, des d'educació infantil i fins al batxillerat, han superat els 200.000 participants en els darrers vuit cursos. El vicepresident quart i diputat de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar, Albert Piñeira, va indicar ahir que la voluntat de l'ens és ampliar la dotació del programa el curs vinent per arribar a més escolars.

En total, aquest any s'han programat 529 activitats, 329 són de patrimoni cultural i 200 de patrimoni natural, i estan organitzades amb el suport d'entitats especialitzades, que la Diputació gestiona i coordina. Totes les activitats incloses en els programes pedagògics de la Diputació incorporen els valors de sensibilització i responsabilitat envers el nostre patrimoni.

Els programes pedagògics es distribueixen en tres blocs: les activitats del programa Indika, centrat en el patrimoni cultural; el Del mar als cims, per conèixer els espais naturals in situ i a través de museus i centres, i els Tallers Ambientals.

La voluntat dels programes, explicava ahir Piñeira, és promoure experiències «vivencials» entorn del patrimoni, per exemple coneixent com era un scriptorium medieval, com feien pa en una farinera de principis del segle XX o visitar espais naturals com les Gavarres, el Montseny o el cap de Creus.

Depenent del programa, la Diputació subvenciona fins a un 50, 70 o 75% de l'activitat.