L'Ajuntament de Campdevànol ha presentat la redacció del Pla Estratègic per al període 2015-18. Es tracta d'un document pensat com a via per impulsar objectius de millora en els serveis públics. La voluntat és fer servir enquestes ciutadanes i trobades amb grups d'interès per aportar millores en el funcionament dels serveis públics. Inclou anàlisis dels serveis municipals a partir de la base de puntuacions de satisfacció dels veïns. A més, consideren que el pla dotarà de la màxima transparència la gestió municipal.

El regidor de Serveis Econòmics, Sergi Corbatera (CiU), ha destacat la importància de la planificació estratègica com a eina per determinar les polítiques públiques de futur i la determinació del consistori en l'assoliment d'objectius.

La participació ciutadana en tant que instrument per la consecució d'objectius no és nova a Campdevànol. Una de les primeres accions va ser el procés de participació del Torrent de la Cabana.

Es tracta d'una problemàtica que es repeteix a Campdevànol cada estiu i en períodes de vacances. En aquest temps, el camí del torrent de la Cabana és seguit per centenars de visitants que omplen l'aparcament de la Font del Querol i quan ja no hi caben, alguns deixen el vehicle de manera que pertorben el trànsit dels veïns de la zona. A més, n'hi ha que deixen brutícia al llarg del recorregut.

Pet tal de trobar una solució consensuada -al setembre del 2014-, l'equip de govern va contractar una empresa d'experts que va acompanyar el procés.

Veïns, propietaris i amants de la natura del poble i els regidors de l'oposició es van afegir al procés, en el context del qual van fer força reunions.

El resultat final va ser l'aprovació d'una normativa de bones pràctiques pel març d'aquest any. La regla més destacada va ser la prohibició durant dos anys del bany. Per evitar els banyistes es va establir un servei de vigilància format pels propietaris. A més del bany, van prohibir l'acampada, llançar deixalles, caminar sobre el gel a l'hivern i fer barranquisme. També van demanar portar els gossos lligats i respectar les activitats ramaderes.