01 de octubre de 2015
01.10.2015

Aquest hivern l'aeroport de Girona només tindrà vols de Ryanair, que farà 13 rutes

L'aerolínia irlandesa prestarà una connexió menys que la temporada del 2014 i Wizz Air continuarà sense ser-hi

01.10.2015 | 07:51
Un dels avions de Ryanair a les pistes de l´aeroport de Girona-Costa Brava, en una imatge d´arxiu.

Quan falta menys d'un mes perquè comenci la temporada d'hivern a l'aeroport de Girona -ho farà el 25 d'octubre-, el panorama és poc esperançador. Aquest hivern ?Ryanair serà l'única aerolínia regular que volarà des de l'equipament de Vilobí d'Onyar. Fins al moment, cap altra companyia ha fet petició d'eslots (reserves de franges horàries per a poder volar) a l'aeròdrom de Girona-Costa Brava. Ara bé, hi ha aerolínies que operen vols xàrter de forma assídua i que també ho faran al llarg dels mesos d'hivern. El cas és que, com a mínim des del 2008, sempre hi havia hagut alguna altra companyia que havia ofert vols a l'hivern, tot i que l'oferta majoritària sempre requeia en Ryanair.

Per exemple, a la temporada hivernal passada (2014-2015), l'aerolínia Wizz Air havia fet connexions des de Girona amb Kíev. Tot i això, els conflictes a Ucraïna han fet que aquesta companyia deixi d'operar a diferents països i aeroports, com Girona. En concret, Wizz Air no opera a Vilobí des de l'abril d'aquest any 2015. Un altre exemple és l'aerolínia Transavia, que havia mantingut a la temporada d'hivern d'anys anteriors vols a Amsterdam i Rotterdam. Per acabar, pel que fa a Ryanair, en la línia dels darrers anys, la compa?nyia irlandesa torna a rebaixar (de manera més lleugera) l'oferta que presta des de Girona. A partir del 25 d'octubre d'enguany i fins al 27 de març de l'any vinent, Ryanair preveu oferir des de Vilobí 13 rutes a sis països, mentre que l'hivern de l'any passat la companyia operava 14 vols a set països diferents.

Per tant, Ryanair continuarà sense prestar a l'hivern les connexions amb Londres i París. A més, eliminarà dues rutes que oferia la temporada hivernal del 2014: Glasgow i Pescara. En canvi, la companyia, a diferència de la passada temporada d'hivern, enllaçarà amb Cracòvia (Polònia); un destí que ja ha ofert aquest estiu.

Pel que fa a Alemanya, Ryanair volarà a Baden-Baden, Düsseldorf, Frankfurt i Bremen (el mateix que la temporada hivernal del 2014). A més, l'aerolínia de baix cost manté els enllaços aeris amb Itàlia, ja que connectarà Vilobí amb l'Alguer, Cagliari i Pisa. Fa un any, en canvi, també volava a Pescara, una destinació que aquest any cau de les previsions de la companyia irlandesa. La planificació de Ryanair d'aquest hivern a Girona inclou un vol a Eindhoven (Països Baixos), un altre a Bratislava (Eslovàquia), a part de dos vols al Marroc: Marràqueix i Rabat. A Polònia, a més de Cracòvia, hi haurà una altra ruta amb Wroclaw.

Retallada de vols contínua

La temporada d'hivern que planteja Ryanair segueix la tònica a la baixa dels períodes anteriors. Per exemple, ara fa un any, Ryanair oferia 14 rutes a set països a Girona, amb 39 freqüències (un 23% menys que l'hivern anterior). També a la temporada hivernal del 2013, l'aerolínia irlandesa prestava 19 connexions i un any abans 21 enllaços. A més, si es comparen les dades amb anys més antics, com el 2010, els vols de Ryanair a Girona van ser de 46 a la temporada d'hivern.

Per tant, respecte a aquest estiu, l'aeroport de Girona perd diferents rutes que deixen Vilobí sense connexió amb alguns països europeus al llarg de l'hivern. És el cas dels enllaços amb les ciutats britàniques de Bounemouth, Bristol, Manchester i Londres (Stansted i Luton). També el cas de Brussel·les (Bèlgica), París (França), Tallin (Estònia), Billund (Dinamarca), Cork, Dublín i Knock (Irlanda), Malta i Tessalònica (Grècia). A l'hivern, Ryanair també deixa de fer, a Girona, l'únic vol estatal que oferia: Palma de Mallorca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook