La nit del Turisme de Catalunya va tenir ahir sabor de gastronomia gironina. Durant l'esdeveniment es va retre ahir homenatge als germans Roca, d'El Celler de Can Roca, i al recentment desaparegut Juli Soler, d'El Bulli. El president Artur Mas va lliurar una placa commemorativa a Josep Roca d'El Celler de Can Roca per la contribució que els germans Roca han fet pel reconeixement internacional de la gastronomia catalana. Així mateix, l sector turístic també va rendir homenatge a Juli Soler, ànima del restaurant "El Bulli" i a Raimon Martínez Fraile, persona reconeguda en el sector turístic català i espanyol , tots dos morts durant aquest any.

El president Artur Mas, l'alcaldessa Ada Colau i al conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, van coincidir en defensar el turisme de Barcelona i de Catalunya com un referent arreu del món durant l'acte de lliurament de premis de la Nit del Turisme. Mas va intervenir per defensar que tant en el sector turístic com en altres camps de l'activitat política i social "les coses surten bé" quan es compta amb l'entorn adequat, gent preparada "'i les ganes de fer-ho bé". Mas va reconèixer que hi ha molt reptes per endavant, "algun d'ells molt grans que no seran fàcils de resoldre", però tot i així ha demanat "mirar endavant" no amb "tranquil·litat" però si amb "confiança".

Artur Mas va tancar l'acte de la Nit del Turisme de Catalunya que es celebra cada any coincidint amb el Dia Mundial del Turisme que aquest any ha coincidit amb les eleccions al Parlament del 27-S.

El president s'ha referit en tot moment de la seva intervenció al sector turístic però també va assenyalar que els reptes pendents de cara a futur de l'activitat turística requereixen de les mateixes capacitats i eines que es necessiten en altres camps de l'activitat polític, social i econòmica. Són reptes -va indicart- on el que es necessita és un entorn adequat, la gent preparada i les ganes de "fer-ho bé".

A banda dels esmentats, en la categoria Innovació el premi va ser pel projecte apadrinat per Kilian Jornet de l'Estació Alta Muntanya de Tavascan de la localitat lleidatana de Lladorre (Pallars Sobirà). En el premi es reconeix el fet que és la primera estació d'esquí de tot l'Estat a tenir una pista per a persones amb diferents capacitats intel·lectuals i físiques. A més, també té una sèrie de circuits inclusius 'sumant capacitat' per tal de millorar l'experiència a la muntanya de les persones amb dificultats.

En la categoria de "Millor projecte de coneixement i recerca aplicada al sector turístic" el premiat va ser la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, una fundació ubicada a la Universitat Rovira i Virgili, que comparteix la coordinació i la gestió de les tasques de recerca, la formació, la innovació i el desenvolupament empresarial.

En la categoria "Millor experiència turística" el guardonat va ser Jaume León Andrés, impulsor de l'Associació Turística Montsec i un dels principals responsables del creixement turístic i econòmic .de la comarca de la Noguera.

El premi en la categoria "Turisme responsable" va sert concedit a l'empresa barcelonina Icària Iniciatives Socials per la posada en marxa de l'Hostel Inout. Aquesta iniciativa engegada per aquesta societat anònima laboral està participada pels propis treballadors.