El gironí Ramon Massaguer i Meléndez ha estat nomenat director general i patró delegat de la Fundació Puigvert, la prestigiosa entitat sanitària especialitzada en Urologia, Nefrologia i Andrologia. Massaguer, que és nascut a Girona i té el títol d'assessor fiscal d'empreses per la Fundació Universitària de Sant Pau de Barcelona i és licenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, compta amb una àmplia experiència en la gestió de grans corporacions i amb una extensa trajectòria com a gestor al sector sanitari de Catalunya.

Entre els càrrecs que ha ocupat, destaquen el de secretari general del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya entre el setembre del 98 i el gener del 2004 o el de director del Servei Català de la Salut, que va ocupar del desembre del 1994 a setembre del 1998.

A més, Ramon Massaguer també va ser gerent de l'Institut Català de la Salut entre els anys 93 i 94, president de la Fundació de Recerca Vall d'Hebron (1994-1998) i president de la Fundació de Recerca Germans Trias i Pujol (1993-1997).

A part del sector sanitari, Ramon Massaguer compta amb molts anys al capdavant d'àmbits de direcció estratègica, apunten des de la Fundació Puigvert, entitat creada als anys 60 i que està integrada dins el Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública (Siscat).

Així, abans de ser nomenat director general i patró delegat de la Fundació Puigvert, Massaguer va ocupar el càrrec de gerent adjunt de Coordinació d'Empreses i Entitats Municipals adscrit a la gerència Municipal de l'Ajuntament de Barcelona des de juliol de 2011 fins al juny de 2015.

Anteriorment, també va ser sotsdirector general de la Funció Pública del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i gerent del Sector d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona durant l'etapa de Jordi Hereu a l'alcaldia de la capital catalana.

Relació amb el cas Palau

Precisament com a gerent d'Urbansime de Barcelona, Massaguer va ser imputat i posteriorment absolt en el cas de l'hotel del Palau de la Música. Incialment, la fiscalia li demava quatre anys i set mesos de presó com a membre de l'excúpula d'urbanisme de Barcelona per delictes d'apropiació indeguda, tràfic d'influències, prevaricació i falsedat documental.