Els sindicats del comitè de vaga ?-format pels representants de les seccions d'Asextra, CGT, CSIF i USO- dels examinadors del carnet de cotxe han mostrat el seu rebuig a les paraules que ha pronunciat els últims dies el secretari general de la Direcció General de Trànsit (DGT), Cristóbal Cremades. Les diferents seccions sindicals han acusat Cremades de faltar a la veritat perquè va negar que els examinadors tinguin un excés de càrrega de feina. Segons els sindicats, "no es pot manipular, tergiversar o faltar a la veritat en un tema que ell sap perfectament que no és així". Des dels col·lectius s'ha valorat que és cert que fa dos anys es va baixar el nombre de proves diàries, de 16 a 13, malgrat que s'ha considerat que Cremades es va oblidar de dir que "la normativa europea obligava a canviar el sistema d'examen i aplicar el protocol de qualitat".

En un comunicat, el comitè d'examinadors també ha negat que la normativa europea obliga a lliurar el resultat de l'examen pràctic just en acabar la prova, tal com s'ha indicat per part de la DGT. "A França s'envia per correu postal el dia següent, al cap de 48 hores", han destacat els sindicats. També s'ha explicat que els cursos de resolució de conflictes impartits als examinadors "no ho tenen ni el 10% de la plantilla i no sempre les matèries rebudes es troben adaptada a les circumstàncies".

Per això, els examinadors estan cada vegada més convençuts que l'objectiu de la DGT és privatitzar el servei de l'examen de conduir, tal com ja passa a Portugal. "La deixadesa i abandonament del servei, no dotant-lo d'un nombre de personal adequat, deixa clar que no es fa una aposta" des de la DGT, han considerat des de les seccions sindicals. Per aquesta raó, han valorat que en una reunió que es va fer el passat 22 de setembre es va arribar a valorar que el nombre d'examinadors "és l'adequat".

Per acabar, el comitè de vaga ha acusat també la directora general de la DGT, María Seguí, de no haver mostrat un "mínim interès, ni abans ni ara" per poder resoldre el conflicte. De moment, els sindicats han manifestat que estan disposats a estudiar les diverses propostes de Trànsit sempre que siguin "serioses i mínimament acceptables per als funcionaris examinadors" que, han remarcat, "estan lluitant diàriament per la dignificació del seu lloc de feina i el seu reconeixement professional".