"Per un parc de bombers digne". Pancartes reivindicatives amb missatges com aquest onegen des d'ahir al parc de bombers de Girona. Els efectius del cos d'extinció d'incendis han iniciat una sèrie de reivindicacions per reclamar millores a les instal·lacions de Mas Xirgu. El primer acte va consistir en una arrossada al pati del parc per mostrar la situació de deixadesa de les instal·lacions i demanar que se'ls millorin les condicions per poder treballar de forma digna.

Segons el portaveu, Francesc Borrell "l'estat de l'interior del parc és molt lamentable sobretot pel que fa a la cuina, que no compleix cap tipus de normativa" i afegeix que fruit d'això si hi "anessin els d'inspecció de treball i sanitat segurament ens la tancarien". Amb tot però, el portaveu destaca que l'estat del parc no es limita a la cuina sinó que "les altres dependències com ara el menjador, les estances per dormir, els vestidors" també són molt deficients.

Per això, diu que el que reclamen és "un lloc de treball digne, on poder cuinar amb dignitat i que no hàgim d'arreplegar sofàs de casa de la gent per portar aquí." Destaca que en els 30 anys que té el Parc, el departament d'Interior només els havia millorat "els lavabos perquè estaven en un estat lamentable" i ressalta que "les habitacions són de colors perquè les vam pintar nosaltres i vam tapar forats". Des de l'any 2007 a més, la Generalitat ha previst un nou parc i l'ampliació de l'actual però res d'això s'ha fet, recorden.

Davant la falta de manteniment i la no previsió de millores, ahir van començar unes mobilitzacions que es repetiran cada dia per tal que Interior reaccioni. I si no, diu Borrell que faran més accions, que podrien passar per dinar davant la seu de la Generalitat a Girona.

Tot i l'estat del parc, reconeixen que hi ha hagut un parell de millores, com és el cas de la cotxera on hi havia goteres i també s'han arreglat els lavabos. Quant a la cuina, destaca que la Generalitat els ha comunicat que "ens volen posar els fogons nous i la resta ens ho deixaran igual", a parer dels Bombers això no arregla res perquè cau la repisa i han hagut de treure armaris per goteres, entre altres problemes.