La Fira dels 700 anys va començar ahir a Olot. Amb bon temps, els carrers i les places es van omplir de gent al matí i a la tarda. Hi havia la Fira de l'Artesania al Firal, el mercat dels vehicles d'ocasió al Firalet, el mercat del disc a les porxades de la Plaça Clarà, esdeveniments socials al carrer i la Fira de les entitats i les associacions d'Olot i la Garrotxa a la Plaça Major.

Prop de 80 entitats es van exhibir amb tallers i xerrades a la plaça Major. Els castellers d'Olot, els Xerrics, van fer un taller de castells per tal d'atraure afició, Protecció Civil d'Olot es va donar a conèixer en base a explicar-se als vianants.

A les escales modernistes de Sant Esteve hi va haver una exhibició de joventut. A la 1 del migdia, les pubilles i els hereus dels barris d'Olot i dels pobles de la Garrotxa van fer-s'hi la fotografia de record de la jornada de convivència prèvia l'elecció dels representants de la Garrotxa, el 14 de novembre. Cinquanta-sis nois i noies van lluir la roba típica de la pagesia catalana i també els vestits de festa. Abans, van visitar el Consell Comarcal de la Garrotxa. La trobada va culminar amb un dinar de germanor en un restaurant d'Olot.

Un altre lloc on es va concentrar molta gent va ser el mercat de l'artesania. Dues fileres de parades oferien tot tipus de productes artesanals: embotits, xocolates, torrons, mocadors, joguines.

La direcció de moltes persones era el mercat del cotxe d'ocasió. Tota l'extensió del Firalet estava plena: de turismes, cotxes de luxe i tots terrenys. Els interessats entraven i sortien dels vehicles, mentre que els venedors els intentaven convèncer dels avantatges de comprar cotxe a la Fira de Sant Lluc.

Avui, la fira entrarà en el dia fort. El 18 d'octubre és Sant Lluc i en aquesta ocasió se celebren els 700 anys d'una fira eminentment ramadera en els seus orígens. Per celebrar-ho, el bestiar tornarà als prats del Puig del Roser, on s'havia fet la fira durant centúries. La diferència estarà en el fet que avui la fira ramadera serà un aparador d'animals i estris del camp, i abans era un lloc de compra i venda. Avui també és el dia de la fira del dibuix a la plaça Clarà.