19 de octubre de 2015
19.10.2015

Tallar-se el cabell per una bona causa

Unes 60 persones han donat cabell per crear perruques naturals amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer de Mama

20.10.2015 | 07:23
Un dels participants en la jornada solidària a Lloret de Mar.

Lloret de Mar es va sumar als actes amb motiu del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama que se celebra avui, 19 de setembre. Aquest diumenge, 12 perruquers de 5 centres de la vila, van participar en la campanya "Metxes Solidàries" que es va dur a terme arreu de l'Estat per recollir cabell natural per fer perruques per a les dones que pateixen càncer de mama o han perdut la seva cabellera a causa dels tractaments de quimioteràpia o radiologia.

En total, 60 persones van donar 20 o més centímetres del seu cabell i es van realitzar un total de 150 tallats pel mòdic preu de cinc euros. Tots els diners recolllits es destinaran a la mateixa causa. En principi, des de Lloret de Mar ja van avançar que tenen pensat repetir l'any vinent. D'aquesta manera, Lloret de Mar s'ha sumat a la iniciativa anomenada "Mechones solidarios", "Metxes solidàries" en català, que va néixer a Andalusia i que, enguany, per segona edició, s'ha realitzat a diverses ciutats d'arreu de l'Estat com Sant Joan Despí, Sevilla o Palma de Mallorca, entre d'altres.

El projecte era molt senzill, els participants podien donar 20 centímetres del seu cabell per crear perruques de cabell natural per a les persones malaltes de càncer o podien tallar-se les puntes i arreglar-se el pentinat pel mòdic preu de cinc euros.

L'activitat es va portar a terme des de les onze del matí i fins passades les quatre de la tarda a la plaça de la vila. Dotze perruquers de cinc perruqueries de la localitat es van sumar a la iniciativa i no van parar de fer ballar les seves tisores amunt i avall durant tot el dia. "La jornada ha estat molt i molt positiva, no ens pensàvem rebre tanta afluència de gent. S'havia de viure", va explicar el coordinador d'aquesta iniciativa solidària a Lloret de Mar, Aitor Robles.

El coordinador va explicar que la iniciativa va aplegar persones de totes les edats, des de nenes que s'han tallat fins a 40 centímetres de cabell o pacients que ja estan en tractament de quimioteràpia i que encara tenen la seva cabellera i van voler aportar també el seu granet de sorra.

"En principi l'any vinent i els propers ho tornarem a repetir. Això sí, més ben organitzats perquè la gran afluència de gent d'aquesta primera edició ens ha desbordat", va assenyalar Robles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook