Lloret de Mar es va sumar als actes amb motiu del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama que se celebra avui, 19 de setembre. Aquest diumenge, 12 perruquers de 5 centres de la vila, van participar en la campanya "Metxes Solidàries" que es va dur a terme arreu de l'Estat per recollir cabell natural per fer perruques per a les dones que pateixen càncer de mama o han perdut la seva cabellera a causa dels tractaments de quimioteràpia o radiologia.

En total, 60 persones van donar 20 o més centímetres del seu cabell i es van realitzar un total de 150 tallats pel mòdic preu de cinc euros. Tots els diners recolllits es destinaran a la mateixa causa. En principi, des de Lloret de Mar ja van avançar que tenen pensat repetir l'any vinent. D'aquesta manera, Lloret de Mar s'ha sumat a la iniciativa anomenada "Mechones solidarios", "Metxes solidàries" en català, que va néixer a Andalusia i que, enguany, per segona edició, s'ha realitzat a diverses ciutats d'arreu de l'Estat com Sant Joan Despí, Sevilla o Palma de Mallorca, entre d'altres.

El projecte era molt senzill, els participants podien donar 20 centímetres del seu cabell per crear perruques de cabell natural per a les persones malaltes de càncer o podien tallar-se les puntes i arreglar-se el pentinat pel mòdic preu de cinc euros.

L'activitat es va portar a terme des de les onze del matí i fins passades les quatre de la tarda a la plaça de la vila. Dotze perruquers de cinc perruqueries de la localitat es van sumar a la iniciativa i no van parar de fer ballar les seves tisores amunt i avall durant tot el dia. "La jornada ha estat molt i molt positiva, no ens pensàvem rebre tanta afluència de gent. S'havia de viure", va explicar el coordinador d'aquesta iniciativa solidària a Lloret de Mar, Aitor Robles.

El coordinador va explicar que la iniciativa va aplegar persones de totes les edats, des de nenes que s'han tallat fins a 40 centímetres de cabell o pacients que ja estan en tractament de quimioteràpia i que encara tenen la seva cabellera i van voler aportar també el seu granet de sorra.

"En principi l'any vinent i els propers ho tornarem a repetir. Això sí, més ben organitzats perquè la gran afluència de gent d'aquesta primera edició ens ha desbordat", va assenyalar Robles.